Film i serije

Pratite nas na Google news

Film Majkla Mura pogledalo skoro dva miliona ljudi

Film Majkla Mura pogledalo skoro dva miliona ljudi
Foto: WireImage | Film Majkla Mura pogledalo skoro dva miliona ljudi
Tanjug

Poznati američki filmski dokumentarista Majkl Mur postavio je na YouTube kanal na Dan planete Zemlje svoj novi film "Planeta ljudi".

Ostvarenje će biti besplatno tokom 30 dana, a do sada ga je pogledalo preko 1.800.000 ljudi.

Kako stoji u opisu dokumentarca, autori kroz njega poručuju da svijet gubi bitku u zaustavljanju klimatskih promjena na planeti Zemlji jer prati lidere koji su ga odveli pogrešnim putem - izdali su ekološki pristup u korist korporativne industrijske Amerike.

"Ovaj film je osvješćujući poziv koji nas tjera da sagledamo realnost koju ne želimo da prihvatimo: usred smo egzistencijalne krize i izumiranje koju je izazvao čovjek", kažu autori.

Film "Planeta ljudi", čiji je Mur producent, a režiser je njegov saradnik Džef Gibs, posvećen je trenutnom stanju životne sredine, ali i kritikama ekološkog pokreta koji je, prema mišljenju autora, krenuo pogrešnim putem i rano izgubio bitku zbog nepromišljenih odluka s katastrofalnim posljedicama, iako su im namjere bile dobre.

Autori su objasnili da se većina čovječanstva nalazi u samoizolaciji zbog virusa korona i kao rezultat toga ljudi su se iznenada našli u prilici da razmisle o svom doprinosu u rušenju krhkog eko-sistema.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije