Film i serije

Film "Neki novi Brodvej" režisera Denisa Bojića prikazan u Vukovaru

Film "Neki novi Brodvej" režisera Denisa Bojića prikazan u Vukovaru
Foto: Arhiva | Film "Neki novi Brodvej" režisera Denisa Bojića prikazan u Vukovaru

BANJALUKA - Povodom Dana osoba sa invaliditetom, u Vukovaru je prikazan dokumentarni film "Neki novi Brodvej" režisera Denisa Bojića koji prati šest mladih osoba sa Daunovim sindromom koje uz viziju jednog čovjeka postaju prvi polaznici škole glume na ovim prostorima, rušeći time predrasude i barijere o mogućnostima osoba sa Daunovim sindromom.

Nagrađivani dugometražni dokumentarni film "Neki novi Brodvej" rađen je u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i u saradnji sa Daun sindrom centrom iz Banjaluke.

Osim projekcije filma u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar organizovan je i međunarodni okrugli sto o osobama sa Daunovim sindromom i rasprava o multidisciplinarnom pristupu liječenju, rehabilitaciji i socijalizaciji ovih lica, saopšteno je iz RTRS-a.

Učesnici okruglog stola bili su doktori medicine i radnici iz oblasti zdravstva, kao i režiser Denis Bojić.

Projekcija filma i organizacija okruglog stola prijavljena je Hrvatskoj doktorskoj komori, Hrvatskoj komori medicinskih sestara i Hrvatskoj komori fizioterapeuta, a putem onlajn platforme u raspravi su učestvovali brojni zdravstveni radnici iz cijele Hrvatske.

Organizatori ovog događaja su Lions klub Vukovar, Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar, Udruženje osoba sa intelektualnim oštećenjem "Golubica", te Univerzitet "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije