Film i serije

Film "Sam u kući" dobija rimejk

Film "Sam u kući" dobija rimejk
Foto: N.N. | Film "Sam u kući" dobija rimejk

Iz Diznija su potvrdili da rade na novim verzijama popularnih dječijih filmova iz kataloga Foxa, koji su nedavno preuzeli. Jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji među njima, "Sam u kući" je prvi na listi za rimejk.

Među njima su "Noć u muzeju", "Gregov dnevnik", "Popust na količinu" te, na radost brojnih obožavalaca, "Sam u kući", priča koja je 1990. godine Mekolija Kalkina vinula u zvezde i postala najpoznatiji praznični film svih vremena.

Predsjednik uprave Diznija Bob Ajger najavio je da su nove verzije dječijih klasika namijenjene prvenstveno servisu Disney+, koji će prvu godinu postojanja zaključiti sa više od 400 filmova i 7500 epizoda serija u ponudi.

 Već prije je najavljeno da se radi i na rimejku animiranog klasika "Maza i Lunja", kojem će glasove pozajmiti Tesa Tompson i Džastin Tero, piše "The Independent".

Film "Sam u kući" u bioksope je krenuo krajem 1990. godine i postao je jedan od najisplativijih i najomiljenijih filmova svih vremena.

Snimljen sa budžetom od 18 miliona dolara u režiji Krisa Kolumbusa, zaradio je više od 476 miliona dolara, dok je drugi dio, snimljen dvije godine kasnije, zaradio respektabilnih 359 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije