Film i serije

Pratite nas na Google news

Film "Sin" Ines Tanović otvara 25. Sarajevo Film Festival

Film "Sin" Ines Tanović otvara 25. Sarajevo Film Festival
Foto: N.N. | Film "Sin" Ines Tanović otvara 25. Sarajevo Film Festival
Minja Šuković

​Dugometražni igrani film "Sin" bh. režiserke Ines Tanović otvoriće 25. Sarajevo Film Festival projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Otvorenom kinu Metalac, saopšteno je iz organizacije SFF-a tokom predstavljanja Takmičarskog programa.

Ovo je njen drugi igrani film, čiji je scenario Tanović sama napisala.

Osim mladih umjetnika Dine Bajrovića i Lidije Lejle Kordić, u filmu igraju i glumci s kojima je Tanović već imala saradnju poput Uliksa Fehmijua i Emira Hadžihafizbegovića.

"Sin" govori o unutrašnjim problemima usvojenog osamnaestogodišnjaka, ali i o Sarajevu i životnim problemima, a osim u Sarajevu, sniman je i u Hrvatskoj.

To je savremena priča o bh. porodici koja živi u Sarajevu danas.

"Kroz tu priču se prelamaju porodični odnosi između majke oca i dva sina. Jedan od tih sinova je usvojen i sad imam jednu dinamiku tih emocija i trauma koje je to dijete proživjelo i preživljava dok raste u toj porodici. Tako da je to jedna zanimljiva i nova priča koja nije tretirana u bosanskom filmu", navela je ranije Tanović.

Iz organizacije Sarajevo Film Festivala kazali su da će u naredne tri sedmice objaviti još nekoliko imena, oskaraovaca, koji će biti gosti na ovogodišnjem festivalu.

Sarajevo Film Festival počinje 16. augusta i traje do 23. augusta.

 

Najčitanije