Film i serije

Film "Što se bore misli moje" premijerno prikazan u Banjaluci

Film "Što se bore misli moje" premijerno prikazan u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić/Nezavisne | Film "Što se bore misli moje" premijerno prikazan u Banjaluci

BANJALUKA - Novinarska premijera filma "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića, nazvanog po čuvenoj pjesmi kneza Mihaila Obrenovića, održana je večeras u banjalučkom "Cineplexxu Palas".

Nakon novinarske, za 20 časova zakazana je i svečana projekcija nakon koje će se publici pokloniti reditelj Milorad Milinković, scenarista Dragoljub Stojković, te glumci Ljubiša Savanović i Jana Ivanović.

"Igrati Katarinu Konstatinović, za mene je bila velika čast. Ekipa mi je puno pomogla. Imali smo časove plesa i pomno se pripremali za epohu. Kod Katarine mi je bio najvažniji njen šarm, igrala sam je kao fatalnu ženu i bez obzira što je istorijska ličnost, imala sam veliku slobodu", istakla je mlada glumica Jana Ivanović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ljubiša Savanović je naveo da je takođe imao veliku slobodu, da je bilo interesantno igrati u svim prostorima gdje su igrali, te da je njemu glavna osnova bila dobro napisan scenario.

"Imali smo čim da igramo, imali smo sa čim da se igramo. Sve u svemu jedno lijepo iskustvo", rekao je Savanović.

Producent Dragoljub Stojković je kazao da se odavno bavi likom i djelom kneza Mihaila i da mu je bilo najfascinantnije da je on, iako najbogatiji čovjek u zemlji, umro u zakrpljenim čarapama, što je ubačeno u film.

Reditelj Milinković dodaje da je filmska ekipa željela da bude istorijski tačna, što se tiče izgovora, kostima, detalja, te da se konsultovao sa istoričarima.

"Sama istorijska priča je toliko dobra, da je nama smao ostalo da ukažemo prstom u onoga za koga mislimo da je kriv za atentat, ali ko je nalogodavac to se istorijski neće nikad saznati", naveo je reditelj.

Film prati, kako kaže sinopsis, posljednje dane srpskog kneza Mihaila Obrenovića, zaljubljenog čovjeka koji se bori sa osjećajem dužnosti prema svom narodu dok se protiv njega kuje kobna zavjera, koja će zaustaviti oslobađanje balkanskih naroda. Srbija će se još jednom naći na prekretnici. 

Pored Ljubiše Savanovića i Jane Ivanović, koji su se predstavili banjalučkoj publici, uloge u film ostavarili su Dragan Mićanović, Miloš Timotijević, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić, Luka Grbić, Tamara Krcunović, Aleksandar Srećković Kubura.

Film "Što se bore misli moje", inače, ovogodišnji je kandidat Srbije za filmsku nagradu "Oskar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije