Film i serije

Film "Sve je dobro" na festivalu u Turskoj

Film "Sve je dobro" na festivalu u Turskoj
Foto: Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay | Film "Sve je dobro" na festivalu u Turskoj

BEOGRAD - Kratki igrani film "Sve je dobro“ Ružice Anje Tadić izabran je za program Međunarodog festivala ženskog filmskog stvaralaštva u Izmiru, u Turskoj, koji će se održati u onlajn izdanju u novom terminu od 26. aprila do 5. maja, najavio je Filmski centar Srbije (FCS) na svom sajtu.

Takođe, ova institucija je objavila da je nedavno završeno snimanje kratkog igranog filma "Život posle smrti“ Ognjena Petkovića.

Ostvarenje “Sve je dobro” pripovijeda o mladoj umjetnici Sari Lastavici i njenoj završnoj izložbi na fakultetu.

Dan prije izložbe, junakinja se dovodi u neobičnu situaciju koja naglo mijenja njen život i tjera je da se zapita - jesu li stvari zaista dobro?

Ovaj film o sazrijevanju i odrastanju, sniman je na lokacijama u Zagrebu, prikazuje sa kojim se sve problemima mlada osoba suočava u današnjem društvu koje je izuzetno kritično i ponekad veoma toksično za psiho-fizičko zdravlje.

Borba protiv tradicije, suočavanje sa stvarnošću, društvenim životom, sigurnost u sebe, neke su od tema koje se prožimaju kroz ovaj film.

Ideja za koprodukciju je nastala na Reviji studentskog filma kada su se rediteljka Tadić i producent Ivan Turkalj upoznali.

Podršku je pružio Autonomni kulturni centar ATTACK, koji se bavi problemima pitanja vezanih za mlade i nemogućnost njihovog izražavanja u urbanom društvu.

U glavnoj ulozi Sare Lastavice nastupa Ana Marija Žužul, a ostale Vibor Kereković, Livio Bandurina, Dubravka Lelas, Nikica Maro, Vlasta Ramljak, Vili Matula i Marica Vidušić.

Osim ATTACK-a, kao koproducenti su učestvovali Akademija umetnosti Novi Sad, FPS Mediji, Kino Klub Zagreb, Blank, filmski inkubator, uz pokroviteljstvo više institucija - Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Gradski ured za kulturu.

Kratkometražni igrani projekat „Život posle smrti“ Ognjena Petkovića, sniman je u Novom Sadu i okončan početkom marta i podržan na Konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćeg kratkog filma tokom 2020. godine.

Scenario potpisuje reditelj, dok u filmu igraju - Andrija Dakić, Jovo Maksić, Srđan Sekulić, Tanja Pjevac, Sanja Ristić Krajnov, Aleksa Gulan, Ivana Pančić, Strahinja Bojović.

Film je realizovala producentska kuća Mansarda iz Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije