Film i serije

Film "Sve u isto vrijeme", dobitnik sedam "Oscara", premijerno na RTRS

Film "Sve u isto vrijeme", dobitnik sedam "Oscara", premijerno na RTRS
Foto: Ustupljena fotografija | Film "Sve u isto vrijeme", dobitnik sedam "Oscara", premijerno na RTRS

"Sve u isto vrijeme", naučno-fantastična komedija rediteljskog dvojca Danijela Kvana i Danijela Šajnerta, koja je dominirala na 95. dodjeli "Oscara" sa osvojenih sedam zlatnih kipića, na programu RTRS biće premijerno emitovana u petak, 17. marta, od 21.10.

Radnja filma podijeljena je u tri cjeline, čiji naslovi zajedno kreiraju ime filma. Disfunkcionalna porodica kineskih imigranata vodi praonicu veša u Americi. Evelin Kvan Vang s mužem Vajmondom i kćerkom Džoj živi u haotičnoj svakodnevici, ispunjenoj nezadovoljnim klijentima, zahtjevima dementnog oca i kćerke koja se izjašnjava kao lezbejka.

"Jednog dana porodica odlazi u Poresku upravu, gdje promućurna i za svoj predani rad nagrađivana službenica Deirdre Boubirdre, koju igra izvrsna Džejmi Li Kertis, primjećuje da je Evelin kupila aparat za karaoke i nezakonito ga prijavila kao poslovni trošak. Razgovor protiče u potom otkrivenoj mogućnosti, u koju ju je uveo njen suprug - da uz pomoć aplikacije i slušalica, putuje kroz metaverzume u kojima može biti majka, glumica i ratnica", navodi se u saopštenju RTRS.

Veliki uspjeh filma, po mišljenu kritičara, krije se u činjenici da njegova priča progovara o porodici, američkom snu i ulozi majke u kapitalističkom društvu - žene danas žongliraju između posla, porodičnih obaveza i zahtjevnog majčinstva zbog čega su im, da bi sve to postigle, potrebne supermoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije