Film i serije

Film "Tomb Raider" u razvoju na Amazonu

Film "Tomb Raider" u razvoju na Amazonu
Foto: Twitter / Printscreen | Film "Tomb Raider" u razvoju na Amazonu
Aleksandar Saradžić

Nadovezujući se na raniju vijest da je Amazon naručio televizijsku adaptaciju hit serije videoigara "Tomb Raider", "The Hollywood Reporter" sada proširuje tu priču otkrivajući da će "masivni ugovor o pravima" takođe uključivati barem jednu video igricu i novi igrani film o junakinju i njenim pustolovinama.

Izvještaj navodi da je plan izgraditi i proširiti povezani svijet franšize "Tomb Raider" s televizijskom serijom, dugometražnim filmom i video igrom - ili igrama, zavisno o uspjehu - sve međusobno povezane na način koji se ne razlikuje onom koji koristi Marvel sa svojim filmskim svemirom koji je vidio priče isprepletene kroz različite formate, uključujući film, televiziju, igre i pisane medije.

Najnovija video igra "Tomb Raider" već je najavljena prošle godine, a s obzirom na prethodni uspjeh franšize, dalji dijelovi te serije i smatraju se vjerovatnim.

U izvještaju se dalje dodaje da je jedan izvor koji je upoznat s ugovorom naveo da je to među najvećim obavezama franšize koje je napravio Amazon nakon njihove akvizicije prava za franšizu Gospodar prstenova, na koju su, vjeruje se, potrošili više od 250 miliona dolara.

Taj je ugovor pokrivao seriju s više sezona - koja se trenutno emituje, "Prstenovi moći" - a takođe se rade i spinoffovi serije, prenosi "Collider".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije