Film i serije

Film "Trag divljači" omaž crnom talasu Živojina Pavlovića

Film "Trag divljači" omaž crnom talasu Živojina Pavlovića
Foto: Print Screen | Film "Trag divljači" omaž crnom talasu Živojina Pavlovića
N.N.

Završeno je snimanje novog domaćeg filma "Trag divljači" Nenada Pavlovića. Scenario je zasnovan na nekoliko romana jednog od najznačajnijih filmskih autora na ovim prostorima Živojina Pavlovića.

Film "Trag divljači" nas vraća na sam kraj sedamdesetih godina 20. vijeka, u izmišljenu varošicu u istočnoj Srbiji, gdje će se nakon brutalnog ubistva koje je potreslo jugoslovensku javnost, ukrstiti putevi ambicioznog novinara koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina i potpukovnika UDBE. Film reditelja Nenada Pavlovića omaž je crnom talasu čiji je rodonačelnik Živojin Pavlović.

"Kažu kada reditelj ima tako veliki uticaj kao što je imao Živojin i kada je tako širokogrud, ima lepezu izražavanja, onda je to veliko drvo koje ima ogromnu krošnju i sada mlado drveće, to su njegova deca koja rastu tu pored, moraju da nađu svoj makar krivudavi put, tračak svetlosti, vodu koja dopire da bi otišli iznad", tvrdi glumica Milena Pavlović.

Zvučna glumačka imena oživaljvaju inspirativnu epohu - Radivoje Bukvić, Miki Manojlović, Nada Šargin, Dragan Bjelogrlić. U misterionoj priči, koja je i porodična drama, Milena Pavlović tumači lik Sibinike.

"Sibinka je jedna lokalna alapača. Ja nemam neku veliku ulogu koja se proteže kroz ceo film, ali imam dobre puntkove na mestima na kojima je zanimljivo da se desi nešto neočekivano i u samom stilu glume i u samom stilu lika", dodaje glumica.

Posljednja klapa film-noara "Trag divljači", snimljenog uz podršku Filmskog centra Srbije, pala je u Beogradu 15. aprila, simbolično - na dan rođenja Živojina Pavlovića.

(RTS.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije