Film i serije

Film "Veliko iskopavanje" sa Rejf Fajnsom otvara 49. Fest

Film "Veliko iskopavanje" sa Rejf Fajnsom otvara 49. Fest
Foto: FEST | Film "Veliko iskopavanje" sa Rejf Fajnsom otvara 49. Fest

U ponedeljak, 26. aprila, u 12 sati počinje prodaja karata za 49. Međunarodni filmski festival Fest, koji će se održati od 7. do 16. maja, u salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx Galerija Belgrade, a na otvaranju festivala u Sava Centru biće prikazan britanski film "Veliko iskopavanje" u režiji Simona Stouna sa Rejf Fajnsom u glavnoj ulozi, saznaje Tanjug u direkciji festivala.

Ulaznice će biti u prodaji na blagajnama dvorana, dok se karte za projekcije u Sava Centru, Kombank dvorani i Domu Omladine Beograda mogu nabaviti i onlajn, preko sajta kao i na svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Ovogodišnje izdanje festivala održava se pod sloganom "Povratak u budućnost" i kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u Srbiji i regionu, ima cilj da doprinese značajnijem povratku publike u bioskope.

Festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svjetske i srpske produkcije u sedam programskih cjelina: Glavni takmičarski program, Gala, Fest-ovih 50, Fest fokus, Fest 49, Glavni program van konkurencije, i Intro Fest.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i predsjednik Odbora Festa kaže za Tanjug da je 49. FEST je festival presedana.

"Kalendarski će se desiti u maju mesecu, kada mu nije termin, sa limitiranim kapacitetima dvorana, sa malo gostiju iz inostranstva. U stvari najveći presedan i podvig je što se Beogradski Fest održava. U godini u kojoj je Berlin bio dostupan na internetu, a Kan odložen" kaže Karl.

On podsjeća da je 48. Fest bio posljednji međunarodni filmski festival prije korone, ali i da je ovogodišnje izdanje prva smotra filma koja se na konvencionalan način održava u vreme korone.

"Proći će u radnoj atmosferi, bez pompe, fanfara, svetkovina. Gledaćemo filmove, navijaćemo za filmove i bioskope koji su pretrpeli psihološki i ekonomski udar, postali kolateralna šteta kovida" kaže Karl.

Prema njegovim riječima živimo u doba grozne pandemije kakvu smo nekada viđali na filmu.

"Ta takozvana nova realnost je kod nekih dovela u pitanje dalje konzumiranje filmova na velikom platnu i olako najavila brzi trijumf striming platformi. Neće biti, neće se desiti. Bioskope nisu poremetili mali i veliki ratovi, neće ih poremetiti ni korona" kaže Karl.

Kako kaže, u organizaciji Festa imaju odlične filmove, entuzijazam, energiju i optimizam.

"Slogan 49. Festa je istoimeni film Roberta Zemekisa, prikazan na 16. Festu kada ga je pred prepunom salom Sava Centra najavio Emir Kusturica. Ove godine u toj velikoj kući Festa na svakoj projekciji biće najmanje 500 gledalaca u zavisnosti od epidemiološke situacije i stava Kriznog štaba.Dobrodošli na 49. Fest i povratak u budućnost. Tamo nas sledećeg februara čeka jubilarni 50. Fest" poručio je Karl.

U prvih sedam dana prodaje karata za Fest moguće je ostvariti 10% popusta na kupovinu kompleta karata po terminskim linijama u dvoranama, i 10% popusta na onlajn kupovinu u okviru akcije "Moj Komplet" (na 10 i više kupljenih ulaznica).

Karte u Sava centru biće u prodaji na blagajni na Ulazu B (iz Ulice Vladimira Popovića), a radno vrijeme blagajne je 10 do 19 časova svakog dana.

Radno vrijeme blagajne Kombank dvorane je svakog radnog dana od 12.30 do 22 časa, a vikendom od 9 do 22h.

U Domu omladine Beograda karte će biti u prodaji na blagajni svakog radnog dana od 12 do 19.30, a tokom trajanja FEST-a moći će da se kupe pola sata prije prve projekcije, i sve do početka poslednje projekcije u toku dana.

Radno vrijeme blagajne bioskopa Cineplexx Galerija Belgrade je od 15 do 20 časova ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom, od 11 do 20 časova subotom i nedjeljom, dok je srijeda neradni dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije