Film i serije

Film "Život među zvijezdama" 11. jula na platformi Moj off

Film "Život među zvijezdama" 11. jula na platformi Moj off
Foto: Screenshot / Youtube | Film "Život među zvijezdama" 11. jula na platformi Moj off

Francuska rediteljka Kler Deni (Claire Denis), snimila je originalnu naučnofantastičnu dramu "Život među zvijezdama" (High Life), sa svjetski popularnim glumcima Robertom Patisonom i Žilijet Binoš u glavnim ulogama, a film će se naći 11. jula na repertoaru online bioskopa Moj off.

Iako je prvobitno za glavnu žensku ulogu bila u planu američka glumica Patriša Arket, nakon što je iz opravdanih razloga propustila tu ulogu, Žilijet Binoš je došla kao sjajan i siguran izbor.

Nakon filma "Neka svjetlost uđe", rediteljka Deni i glumica Binoš ponovo sarađuju zajedno.

Glumica koja je dobitnik Oskara za "Engleskog pacijenta" i koja ima iza sebe preko 60 filmova tumači glavnu ulogu u drami o grupi zatvorenika osuđenih na doživotnu robiju koji su prihvatili "virtuelnu misiju samoubistva", vožnjom svemirskim brodom ka crnoj rupi.

Ostvarenje, koje je ovenčano FIPRESCI nagradom na filmskom festivalu u San Senastijanu, smješteno je u neodređenu budućnost, u svemirskom brodu, u misiji izvan Sunčevog sistema.

Osim dvoje istaknutih glumaca, u filmu igraju i američki muzičar Andre 3000 (André Benjamin), koga je rediteljka upamtila po, kako kaže, fantastičnoj ulozi legendarnog gitariste Džimija Hendriksa, kao i najmlađa među njima, beba Skarlet, koja je svoje prve korake načinila upravo na snimanju filma "Život među zvijezdama".

Film je sniman i u Njemačkoj, što je Kler Denis vratilo uspomene na grad Berlin i film "Nebo nad Berlinom" (Wings of Desire) reditelja Vima Vendersa s kojim je sarađivala i bila mu asistent na filmu.

Francuska rediteljka je svoj prvi provokativni debi napravila sa filmom "Čokolada" iz 1988, a uslijedila su i ostvarenja "Dobar posao" (Beau Travail), "White Material" i "35 Shots of Rum".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije