Film i serije

Film o Vladi Divljanu u hrvatskim bisokopima

Film o Vladi Divljanu u hrvatskim bisokopima
Foto: N.N. | Film o Vladi Divljanu u hrvatskim bisokopima

BEOGRAD - Film "Nebeska tema" o velikanu srpske muzike Vladi Divljanu počinje da se prikazuje u hrvatskim bioskopima, saopšteno je iz producentske kuće "Starhil".

Prethodno je u utorak, 11. juna, održana premijera ovog filma u prepunoj Velikoj dvorani "Lisinski" u Zagrebu.

Za početak, hrvatsku publiku očekuju tri projekcije - 28. juna u Zagrebu, Splitu i Rijeci, dok će u narednom periodu biti poznati drugi datumi i gradovi.

Film "Nebeska tema" se trenutno sa velikim uspjehom prikazuje u bioskopima u Srbiji, a premijera, koja je održana na rođendan Vlade Divljana 10. maja u beogradskom Centru "Sava", takođe je bila rasprodata, baš kao i ona u Novom Sadu.

"Nebeska tema" scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarac sa elementima igranog filma.

U njemu učestvuju najznačajniji autori sa bivšeg jugoslovenskog prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije pjesama Vlade Divljana.

Ovakav autorski pristup i veliki broj poznatih učesnika čine ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na ovim prostorima.

 

Film je po formi i narativnoj strukturi srodan svom glavnom junaku - istovremeno je i dokument, i bajka, i urban, i emotivan, i romantičan.

U filmu učestvuju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeski, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan.

Učestvuju i Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Ida Prester, Svetlana Đolović, Siniša Škarica, Slobodan Konjović, Ana Đurić Konstrakta, Ana Radonjić (Zoe Kida), Dubravka Marković, članovi bendova "Minilinija", "Ljetno kino", "Big bend" i "Old stars bend".

"Nebeska tema" je snimana na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Film je snimljen u produkciji kuće "Starhil" i kompanije "Junajted medija", koproducenti su "Sinamon film", "Mir medija grup", "Bekstejdž" iz Hrvatske, "Tag medija" i "Digimedija".

Film su podržali Filmski centar Srbije, "Sokoj", Centar za kulturu "Vlada Divljan" i beogradska opština Palilula.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije