Film i serije

Film studenta AU UNIBL Branislava Stošića najbolji na Novi Sad film festivalu

Film studenta AU UNIBL Branislava Stošića najbolji na Novi Sad film festivalu
Foto: V. Veličković | Film studenta AU UNIBL Branislava Stošića najbolji na Novi Sad film festivalu

NOVI SAD - Na prvom Novi Sad film festivalu za najbolji studentski film proglašen je "Guguto memeto" reditelja Branislava Stošića, studenta četvrte godine na Smjeru za film i televiziju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL).

Žiri novog novosadskog festivala bio je u sastavu Tanja Miličić, direktorka Pula film festivala i predsjednica žirija, Andrei Tanasesku, selektor nezavisne filmske sekcije filmskog festivala u Veneciji, te Mileta Poštić, rukovodilac smjera za animaciju i vizuelne efekte na Akademiji umetnosti Novi Sad i storyboard direktor Ilbe Studios.

"Ekranizacijom proze nagrađivanog pisca Stefana Tićmija, filmskim rukopisom predstavlja kombinaciju igranog i animiranog ostvarenja koje svojom neobičnom stilizacijom uveliko prevazilazi uobičajene standarde kvaliteta koje očekujemo kada je reč o studentskom filmu", navodi se u obrazloženju žirija.

"Guguto memeto", reditelja Branislava Stošića i producenta Đorđa Ćirića, bajkolika je priča smještena u "Selu na rubu razuma" u kome živi vračara Slutka koja predviđa ko sljedeći umire.

"Glavne uloge tumače Duško Mazalica, Božana Bijelić i Tijana Pečenčić dok su u ostalim ulogama Milica Stanković, Nemanja Stanković, Todor Mazalica, Danica Kaurin i Nika Milinković. Scenario potpisuju Branislav Stošić i Stefan Tićmi. Direktor fotografije je Zoran Pilipović, kompozitor Hajrudin Muhić, montažer Goran Puzić, dizajn zvuka Igor Suzić i scenograf i kostimograf Zorana Klječanin", navedeno je u saopštenju Audio-vizuelnog centra Republike Srpske koji je svojim sufinansirao realizaciju filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije