Film i serije

Filmovi "Pored tebe" i "Sneg i medved" dobitnici nagrade AFIFS

Filmovi "Pored tebe" i "Sneg i medved" dobitnici nagrade AFIFS
Foto: Pixnio | Filmovi "Pored tebe" i "Sneg i medved" dobitnici nagrade AFIFS

​​Na 29. Festivalu autorskog filma filmovi "Pored tebe" i "Sneg i medved" dobitnici su nagrade Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS) za najbolje domaće producirane filmove nastale u nezavisnoj produkciji. Pobjednike je odabrao žiri koji je radio u sastavu Nenad Dukić, Igor Toholj i Dragan Jovićević.

Najbolji film manjiske koprodukcije je film "Sneg i medved" turske autorke Seldžen Ergun, nastao u koprodukciji Set Sail Films producenata Miloša Ivanovića i Andrijane Sofranić Šućur. Nagradu je primio Miloš Ivanović.

Nagrada za najbolje producirani film srpske produkcije dodijeljena je producentskoj kući Hypnopolis za ostvarenje "Pored tebe" Stevana Filipovića. Nagradu je primio producent Branislav Jević.

AFIFS je osnovana od strane sedam festivala Srbije prema inicijativi Filmskog centra Srbije okuplja Palić Film Festival, Filmske susrete u Nišu, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, Leskovački internacionalni festival filmske režije, Šumadijski internacionalni filmski festival debitantskog filma iz Kragujevca, Festival slika u pokretu iz Novog sada i Festival autorskog filma iz Beograda, prenosi "Politika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije