Film i serije

Pratite nas na Google news

Filmovi "Šavovi", "Јaje" i "Polar" prikazani na festivalu u Trebinju

Filmovi "Šavovi", "Јaje" i "Polar" prikazani na festivalu u Trebinju
Foto: RTRS | Filmovi "Šavovi", "Јaje" i "Polar" prikazani na festivalu u Trebinju
N.N.

Projekcijama filmova "Šavovi", "Јaje" i "Polar" nastavljen je program osmog Festivala evropskog i mediteranskog filma, koji se održava u Trebinju.

Kvalitetan program, poznati glumci i reditelji obilježiće i ovogodišnju smotru. Ljepote krajnjeg juga Srpske osvojili su filmadžije, pa bi grad na Trebinjšici ponovo mogao postati set za neko novo ostvarenje.

Trebinje miriše i izgleda kao Mediteran, i nema boljeg mjesta za smotru evromediteranskog filma od krajnjeg juga Srpske, saglasne su filamdžije, a među njima i Ana Sofrenović, laureat priznanja "Zlatni platan" za 2020.

U posebno izazovnoj godini za umjetnost, naročito film, organizatori su se potrudili da kvalitetnim ostavrenjima, velikim brojem premijera, i zvučnih imena iz svijeta kritike i režije, osmi Fest učine što boljim.

"Danas imamo premijeru srpskog filma "Šavovi", pa potom debi Andreja Dojkića iz Hrvatske sa filmom "Јaje". Kavlitet je nešto o čemu s o vodili računa, dosta je repemijera jer je pandemija od marta sve poremetila", izjavio je juče Peđa Milojević, umjetnički direktor Festivala.

Premijerno se trebinjskoj publici predstavio i britanski reditelj Dominik Džekson, sa filmom "Polar".

Festival traje do 12. avgusta, za kada je zakazana projekcija filma "Koja je ovo država", koprodukcijskog ostavrenja, koje potpisuje reditelj Vinko Brešan.

(RTRS)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije