Film i serije

Filmovi iz Srbije na programu "Inter Filma" u Berlinu

Filmovi iz Srbije na programu "Inter Filma" u Berlinu
Foto: Printscreen YouTube | Filmovi iz Srbije na programu "Inter Filma" u Berlinu

Na međunarodnom festival kratkometražnog filma "Inter Film", u Berlinu, koji počinje večeras, publika će biti u prilici da vidi nekoliko ostvarenja iz Srbije.

Program ove jeseni tamošnjim filmofilima, filmskim znalcima, esnafu i gostima pruža i priliku za susret sa brojnim srpski filmovima i filmovima i produkcijama iz Srbije.

Ovogodišnja programska celina "Fokus na ex-Yu" kroz svoja četiri potprograma: pruža uvid na brojne filmove, kratkometražna ostvarenja igranog, dokumentarnog ili animiranog tipa nastale u zemljama izniklih iz bivše Jugoslavije.

Program je ostvaren uz nesebičnu i stručnu pomoć Filmskog centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

U okviru "Fokusa na ex-YU" biće prikazana sljedeća srpska ostvarenja: "Melanholični dron Igora Simića", "Mamci i udice" Luke Popadića, "Izlaz u slučaju opasnosti" Vladimira Tagića, "Sretan put" Siniše Galića, "Rabbitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka i "Kamen u ruci" Stefana Ivančića.

Tu je i kratkometražno dugometražno ostvarenje "A Second World" Rubena Vudin-Dešampa i Oskara Hadsona , koje se, između ostalog, bavi fenomenom ovdašnjih kolosalnih futurističkih spomenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije