Film i serije

Filmovi koji nisu snimljeni, a vjerovatno bi bili hitovi

Filmovi koji nisu snimljeni, a vjerovatno bi bili hitovi
Foto: Ilustracija | Filmovi koji nisu snimljeni, a vjerovatno bi bili hitovi

Tvorci filmova bore se za našu ljubav i daju sve od sebe kako bi stvorili priče kakve zaslužujemo.

 Uvijek postoji mnogo ideja i oni imaju težak zadatak da predvide koje od njih će osvojiti naša srca. Iznenađujuće, niko nije vjerovao u uspjeh "Star Warsa", ali to je postala najpopularnija franšiza na svijetu.

Teško je i zamisliti postojanje našeg svijeta bez ovog remek-djela, ali sa druge strane, samo pomislite koliko dobrih filmova nikada nije ni snimljeno. "Bright Side" je naveo neke od filmova koji nikada nisu ugledali svjetlost dana, a prema kritičarima potencijalno bi bili veliki hitovi.

"Forrest Gump 2"

Ideja: Planirano je da se ovaj film temelji na knjizi "Gump and Co.", koja počinje tako što je Forestovom sinu dijagnosticiran HIV, zbog čega gubi prijatelje. Nakon pada kompanije "Bubba Gump Shrimp", Forest briše podove u striptiz klubu kako bi zaradio za život. U drugom filmu bi se našao usred terorističkog napada koji se dogodio u aprilu 1995. u Oklahoma Sitiju i plesao bi sa princezom Dajanom.

Zašto nije snimljen?

Razlog zašto nikada nije snimljen može se pripisati ekstremno lošem trenutku - scenario je predat 10. septembra 2001. godine. Nakon događaja koji su uslijedili sutradan, redatelj nije osjetio da bi koncept terorističkog napada bio ugodan svijetu i, iako projekt nije službeno otkazan, on miruje već gotovo 20 godina.

"Kill Bill 3"

Ideja: Iznenađujuće, Kventin Tarantino razmatrao je mogućnost da napravi treći film "Kill Bill". Nastavak je trebalo da se dogodi decenijama nakon drugog filma i pratio bi priču Mladine kćeri, koja se sveti ljudima koji su mučili njenu majku.

Zašto nije snimljen?

Tarantino je ideju razvijao godinama, ali produkcija filma nikada nije izašla iz okvira ideje.

"Harley and Joker"

Ideja: Nakon što je Margo Robi, kao Harli Kvin, zasjenila sve u filmu "Odred otpisanih", studio je planirao da snimi film o ludačkom tandemu Harli - Džoker, s naglaskom na njihovu ludu ljubav.

Zašto nije snimljen?

Studio je takođe želio solo film za Džokera, kako bi prikazao njegov samostalan lik (koji smo nedavno dobili kao Džokera, kojeg glumi Hoakin Finiks). U isto vrijeme, Margo Robi je svoj lik vidjela kao snažnu ličnost, koja radije sama vodi računa o sebi, umjesto da ovisi o toksičnoj vezi. Zbog toga je progurala ideju o filmu "Birds of Prey".

"Megalopolis"

Ideja: Fransis Ford Kopola, reditelj filmova "Kum" i "Apokalipsa danas", imao je na umu još jedan sjajan film. Zvao bi se "Megalopolis" i pratio bi priču arhitekte koji pokušava da izgradi utopijski grad - globalnu i ekonomsku ikonu svijeta.

Zašto nije snimljen?

Kopola je bio veoma odlučan u vezi s ovim filmom. Scenario je bio spreman, kao i planovi za kasting. Međutim, nakon 11. septembra, producenti više nisu bili sigurni. Kopola se preselio u San Francisko, gdje je pokušao oživjeti film, ali mu to nije pošlo za rukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije