Film i serije

Filmovi o Dejvidu Bouviju i Majlsu Dejvisu na Entertejmentu

Filmovi o Dejvidu Bouviju i Majlsu Dejvisu na Entertejmentu
Filmovi o Dejvidu Bouviju i Majlsu Dejvisu na Entertejmentu

BEOGRAD - Distributerska kuća MegaCom Film obezbijedila je prava za prikazivanje filmova „Dejvid Bouvi - Neispričana priča“, „Majlsova najnovija pjesma“ i „Noćne priče“.

Program jubilarnog 30. Fashion Selection-a, koji se ove godine održava od 6. do 9 aprila, proširen je i obogaćen, te će se uz modne revije održati i filmske premijere i koncerti bendova iz regiona.

Program će se sastojati iz tri cjeline: Fashion Selection (modne revije), MegaCinema (filmske projekcije) i Music Selection (koncerti), i biće održan pod jedinstvenim zajedničkim nazivom eventa Entertainment.

Posjetioci će ove godine imaće prilike da uživaju u novonastalom programu MegaCinema, i pogledaju izvrsna filmska ostvarenja koja će upravo na ENTERtaiment-u imati svoje srpske premijere.

Dokumentarac „Dejvid Bouvi - Neispričana priča" je djelo Fransisa Vatlija, i nastavlja se na prethodni dokumentarac o Bouviju - "Dejvid Bouvi: Pet godina", koji je objavljen 2013. godine.

Ipak najnoviji Vatlijev dokumentarni film, iz poštovanja prema privatnosti koju je Bouvi tako visoko cijenio, se fokusira na Bouvijevu muziku i energiju koju je Bouvi ulagao u svoja tri posljednja projekta, a ne na njegovom ličnom životu.

Više o radu na albumu iz 2013. "The Next Day" i albumu "Blackstar" koji je objavljen samo par dana prije njegove smrti, kao i postavljanje mjuzikla "Lazarus" gledaćemo 7. aprila od 17.30h u BelExpo Centru.

Biografski film reditelja i glumca Dona Čilda o životu i muzici neponovljivog Majlsa Dejvisa, „Majlsova najnovija pjesma“, prikazaće se 8. aprila sa početkom od 17h u BelExpo Centru.

Film „Majlsova najnovija pjesma“ nije samo o muzici, već je reč i o životu jednog od najpoznatijih i najuticajnijih džez izvođača koji se smatra začetnikom različitih džez podžanrova poput kula, modernog bopa, fuzije, modalnog džeza i fanka.

Čedl kroz priču o vrsnom umjetniku presipituje ko smo mi zaista, šta imamo reći i kako ćemo to reći.

Posljednjeg dana Entertainment-a, 9. aprila od 17h u BelExpo Centru, posjetioci će imati da prilike da se slatko nasmiju uz špansku komediju „Noćne priče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije