Film i serije

Filmske zvijezde koje su oduševile svojim glasom

Filmske zvijezde koje su oduševile svojim glasom
Filmske zvijezde koje su oduševile svojim glasom

Mnogi holivudski glumci i glumice posjeduju i druge talente. Neke glumce često gledamo na filmskim platnima i uopšte ne znamo da se uz glumu odlično snalaze i s mikrofonom u rukama.

Neki od njih su zahvaljujući odličnom pjevanju dobili uloge, a drugi su uz role u uspješnim filmovima snimali albume.

Tako je Hju Džekmen, koji fantastično pjeva, dobio jednu od glavnih uloga u mjuziklu "Les Miserables", a Robert Dauni Džunior je snimio album "The Futurist". Njih dvojica nisu jedini "slavuji" u filmskoj industriji.

Rajan Gosling:  Seks simbol Rajan Gosling glumeći u filmu "The Notebook" uvjerio je mnoge fanove kako je pravi antitalenat za pjevanje. Ali to nije ni približno istinito. Gosling je, naime, nastupao uz Britni Spirs, Džastina Timberlejka i Kristinu Agileru u "The Mickey Mouse Clubu". Malo kome je poznato da je on trebalo da bude pjevač u grupi "Backstreet Boys".

Robert Dauni Džunior:  Rijetko ko zna da se glumac Robert Dauni Džunior, koji je svima poznat po ulogama Irona Mana ili Šerloka Holmsa, u prošlosti okušao u muzici. Nakon što je zapao u pakao droge i alkohola, izliječivši se od ovisnosti, Dauni je 2004. godine snimio album "The Futurist", a na većini pjesama upravo je on autor ili koautor. Osim pjevačkog talenta, ovaj sjajni glumac ima još jedan zadivljujući: odlično svira klavir.

En Hatavej i Hju Džekmen:  Njih dvoje su svoj pjevački talenat otkrili fenomenalnim nastupom u filmu "Les Miserables". Glumeći Fantinu i Žana Valžana očarali su fanove svojim glasovnim sposobnostima. Njihov talenat nije toliko nepoznat kao kod većine glumaca. En Hatavej je zapjevala i prilikom audicije za glavnu ulogu u mjuziklu "The Phantom of the Opera", koju je morala ispustiti zbog obaveza u vezi s drugim snimanjima.

Hju Džekmen je poznat po brojnim mjuziklima u kojima je glumio na pozorišnim daskama.

Kejt Vinslet:  Uvodnu pjesmu pod nazivom "What If" za animirani film "Christmas Carol: The Movie" otpjevala je Kejt Vinslet. Iako su za nju skoro svi čuli 1997. godine kada je briljirala na filmu "Titanic", mnogima nije došao pod ruku njen singl iz 2001. godine.

Gosling nastupao uz Džastina Timberlejka i Kristinu Agileru

Brus Vilis:  Holivudska zvijezda Brus Vilis pokazao je da jednako dobro pjeva kao i što glumi. Naime, on je snimio nekoliko albuma tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka. Baladom "Save The Last Dance For Me" osvojio je srca dama.

Gvinet Paltrou: Osim što sjajno glumi, Gvinet Paltrou je dokazala da može odlično da pjeva kantri. Glumica i dobitnica "Oscara" je sav raskoš svog talenta pokazala u filmu "Country Strong". Takođe, pokazala je svoje glasovne sposobnosti i u tinejdžerskoj seriji "Glee".

Džejmi Foks: Ovaj glumac je dobio "Oscara" za svoj portret Reja Čarlsa, ali njegova glavna strast je muzika. Foksov najnoviji projekat "Best Night of My Life" dospio je na prva mjesta top-lista. Takođe ga pamtimo i u uspješnoj saradnji sa Kanjeom Vestom. Džoni Dep: Holivudski šarmer Džoni Dep, osim što fantastično glumi i izvanredno slika, odličan je i pjevač. Njegov performans u mjuziklu "Sweeney Todd" podsjetio je kako lijepo pjeva. Svoje muzičko umijeće  pokazao je i u filmu "The Rum Diary" za koji je sa svojim bendom uradio prateću muziku.

Hilari Daf:   Prelijepa Hilari Daf proslavila se u "Diznijevoj" seriji "Lizzy McGuire", a onda je počela paralelno da gradi i svoju muzičku karijeru i niže hitove kao što su "Come Clean", "Wake Up", "With Love"....

Džered Leto: Zvijezda serije "Moj takozvani život" i mnogih filmova Džered Leto jednako je talentovan i za film i za muziku. Danas ga većina mlađih više prepoznaje po bendu "30 Seconds to Mars" u kojem je sa svojim bratom.

 

NAJGORI PJEVAČI

Džon Travolta

To što je glumio u filmu "Groznica subotnje večeri" i postavio nove standarde za glumce u plesnim ulogama, ne znači da je Džon Travolta postao kralj disko muzike. Njegov album iz 1976. doživio je potpuni neuspjeh.

Džo Peši

Glumac kojeg su proslavile uloge mafijaša i sitnih prevaranata Džo Peši izdao je album sa obradama. Ali, kritike su bile više nego loše.

Stiven Sigal

U muzičkim vodama se okušala i zvijezda akcionih filmova Stiven Sigal, ali se nije mnogo proslavio kao pjevač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije