Film i serije

Filmski februar u znaku ljubavi, trilera i misterije

Filmski februar u znaku ljubavi, trilera i misterije
Foto: Freepik | Filmski februar u znaku ljubavi, trilera i misterije

Iako se na početku prošle godine činilo da je i 2021. bila godina kada je pauzirano snimanje i priprema novih filmskih naslova, ipak nije tako. Filmska industrija pronašla je način kako uprkos pandemiji virusa korona organizovati snimanja, a neki projekti koji su svjetlo dana trebali ugledati 2020. ili 2021. godine, to će učiniti u godini pred nama.

Februar će biti i te kako zanimljiv, stoga donosimo pregled zanimljivih novih filmova koji uskoro stižu na velika platna. Sudeći po nazivima i pričama koje nose, ovi filmovi će zasigurno osvojiti srca mnogih ljubitelja strane kinematografije.

"Jackass Forever"

Nakon deset godina u februaru stiže četvrti nastavak poznatog filmskog ostvarenja "Jackass", a koji će nositi naziv "Jackass Forever". Reditelj i ovog nastavka je Džef Tremejn, a čini se kako ekipa, u kojoj su glumci Džoni Noksvil i Stiv-O, i te kako ima još hrabrosti za ludosti. Možda ćemo ga od 4. februara gledati s jednim okom zatvorenim, ali, sudeći po trejleru, publiku očekuje vrtoglavo uzbudljiva radnja.

"Moonfall"

"Moonfall" je novi apokaliptični film u kojem glavne uloge igraju Hale Beri i Patrik Vilson. Radnja prati događanja nakon neobjašnjivog događaja u kojem je nepoznata sila izbacila Mjesec iz orbite i on sada juri prema Zemlji. Hoće li junaci ove priče uspjeti spasiti svijet? Film je režirao poznati reditelj apokaliptičnih filmova Roland Emerih, poznat po jednako uspješnim filmovima poput "Dan nezavisnosti", "2012", "Dan poslije sutra" te stoga možemo očekivati pravi spektakl već 4. februara.

"Through My Window"

"Through My Window" je romantična komedija koja 4. februara stiže na jednu od najpopularnijih platformi "Netflix". Dugogodišnja Rakelina simpatija iz susjedstva počinje pokazivati emocije prema njoj, što će definitivno promijeniti cijeli njen odnos prema tome. Romantične komedije su uvijek u modi, a film u kojem će zaigrati Hulio Penja i Pilar Kastro potvrdiće tu teoriju.

"Death On The Nile"

"Death on the Nile" je još jedna od filmskih poslastica koja je trebalo da izađe krajem 2020. godine, ali ćemo ga ipak gledati od 11. februara. Ovaj triler, obavijen velom misterije, napravljen je prema knjizi čuvene Agate Kristi, a prati Herkula Poaroa koji mora istražiti ubistvo mlade nasljednice za vrijeme svog odmora na Nilu. Znajući Agatine misterije, a Poaroova rješenja, ovo će biti očekivano sjajan film.

"Marry Me"

Latino divu Dženifer Lopez navikli smo gledati na filmskom platnu. Uloge u romantičnim komedijama koje su postigle zavidan uspjeh, ako ne među kritičarima, onda među gledaocima, definitivno su je lansirale na mapu prepoznatljivih glumica. "Vjenčanje iz vedra neba", "Plan B" ili "Za sve je kriva svekrva" i danas su na mnogim popisima omiljenih filmova, a Džej Lo će još jednim filmom ove godine pokušati zarobiti srca publike. U ovoj romantičnoj komediji pridružiće joj se Oven Vilson. Film takođe izlazi 11. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije