Film i serije

Filmski profesionalci regiona u Banjaluci

Filmski profesionalci regiona u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Filmski profesionalci regiona u Banjaluci

BANJALUKA - Dvodnevna konferencija "Film Forum Banjaluka" posvećena razvoju filmske industrije u Bosni i Hercegovini, kao i njenih ekonomskih i turističkih potencijala, održaće se 29. i 30. novembra u Kamenoj kući tvrđave Kastel u Banjaluci. Ovaj jedinstven događaj će ugostiti afirmisane filmske profesionalce iz regiona, koji su ostvarili međunarodne karijere, a sastojaće se od pet panela i tri radionice sa studentima.

Konferencija će, pored stručnjaka iz oblasti filma, okupiti i mnogobrojne predstavnike vlasti, javnih institucija i civilnog sektora, kao i studente, ali i ljubitelje sedme umjetnosti. Producent u "Vizart Filmu" Zoran Galić istakao je da je "Film Forum Banjaluka" pokrenut u cilju sticanja novih iskustava i poboljšanju uslova za filmske radnike i filmsku produkciju kod nas.

"Posljednjih dvadeset godina svjedoci smo velikih promjena u načinu finansiranja, proizvodnje i distribucije filmova u Evropi i ovom konferencijom želimo da to iskustvo novog pristupa predstavimo filmskim autorima i producentima iz Banjaluke i BiH. Vjerujem da će nova poznanstva proizvesti nove koprodukcije i da ćemo kroz 'Film Forum Banjaluka' pokrenuti ovu važnu granu kreativne industrije", istakao je Galić.

Program "Film Forum Banjaluka" će predstaviti četiri panela, koji će obuhvatiti teme: filmski fondovi, dokumentarni film, prvi film i alternativna distribucija. Konferenciju organizuje produkcijska kuća "Vizart Film" i "Desk Kreativna Evropa BiH", a svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti putem sajta www.filmforum.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije