Film i serije

Finale "La casa de Papel": Pljačka se pretvara u rat

Finale "La casa de Papel": Pljačka se pretvara u rat
Foto: N.N. | Finale "La casa de Papel": Ono što je počelo kao pljačka pretvara se u rat

"La Casa de Papel" je najuspješnija "Netflixova" španska serija, i jedna je od najpopularnijih serija na stranom jeziku. "Netflix" je objavio niz fotografija prvog pregleda pete sezone ove serije, koja je na engleskom govornom području poznata kao "Money Heist".

Špansku hit seriju režirao je Aleks Pina, a produkciju je radila kuća "Vancouver Media". Serija se fokusira na grupu prevaranata i pljačkaša koji se okupljaju pod vodstvom Profesora, kako bi opljačkali velike banke u Španiji.

Nedavno je objavljena najava posljednje sezone popularne serije "La Casa de Papel", a datum izlaska prvog dijela zakazan je za 3. septembar, a drugog za 3. decembar.

"Banda je zatvorena u španskoj banci više od 100 sati. Uspjeli su spasiti Lisabona, ali njihov najmračniji trenutak nastupa nakon što su izgubili jednog od svojih. Profesora je zarobila Sijera i prvi put nema plan za bijeg. Baš kad se čini da se ništa gore ne može dogoditi, u igru ulazi neprijatelj snažniji od svega sa čim su se ranije suočili: vojska. Kraj najveće pljačke se približava, a ono što je počelo kao pljačka pretvoriće se u rat", navedeno je.

Serija je nastala na španskoj mreži "Antena 3" te je imala slabu gledanosti sve dok je nije preuzeo "Netflix" i udahnuo joj novi život, transformišući je u najveći šou koji je ikad izašao sa španskog tržišta.

Četvrtu sezonu je prošle godine pratilo 65 miliona domaćinstava u prvih 28 dana.

"Ovo je više od puke borbe, ovo je rat. La Resistencia se vraća: prvi dio 3. septembra i drugi 3. decembra 2021. godine", napisali su producenti najavljujući novu sezonu.

Video-snimak, koji je poslužio kao najava nove sezone, prikazuje već poznatu ekipu pljačkaša tokom borbe u centralnoj banci.

"Kada smo počeli pisati peti dio usred pandemije, osjećali smo da moramo promijeniti ono što se očekuje od sezone od deset epizoda i svim sredstvima pokušali smo stvoriti osjećaj završnice sezone ili finala serije u prvom dijelu", kazao je Aleks Pina, tvorac serije.

Dodao je da su se u drugom dijelu više fokusirali na emocionalnu stranu likova, na sentimentalnu mapu koja ih direktno povezuje s rastankom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije