Film i serije

Pratite nas na Google news

Finalna sezona serije "13 reasons why" stiže sljedeći mjesec

Finalna sezona serije "13 reasons why" stiže sljedeći mjesec
Foto: N.N. | Finalna sezona serije "13 reasons why" stiže sljedeći mjesec
N.N.

Netflix ima iznenađenje; početkom juna stiže nova sezona popularne i kontroverzne serije "13 Reasons Why". Mračna priča o tinejdžerima istom će sezonom i završiti, a sve epizode stižu 5. juna!

Ova drama u četvrtoj će sezoni pokazati tinejdžere iz "Liberty High" srednje škole koji se pripremaju za maturu. Naravno, njihovo razilaženje neće proći bez zavrzlama i tajni koje bi trebale s njima zauvijek napustiti srednju školu.

Prva se sezona bazirala na istoimenom romanu Jaija Ašera koji se vrtio oko tinejdžerice Hane Bejker koja svakom od svojih školskih kolega objašnjava na koji su način odigrali ulogu u njenoj odluci da si oduzme život. Druga se sezona nastavila na prvu i pokušala prikazati sudsku borbu između njenih roditelja i škole, a treća je istraživala smrt najpopularnijeg negativca Brusa Valkera.

"13 Reasons Why" od samog je početka potakla kontroverze. Dok su je neki kritičari i dio publike hvalili što u fokus stavlja teme poput mentalnog zdravlja, seksualnog zlostavljanja i nasilja, drugi su je isto tako kritikovali da serija iste probleme prikazuje u pogrešnom svijetlu. Bilo je i onih koji su produkciju optužili da samoubistvo prikazuje kao ‘rješenje’ za probleme pa je tako "Netflix" nadodao upozorenje na početku svake epizode te kontakt za pomoć.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije