Film i serije

Pratite nas na Google news

Gledanost Oskara najniža u istoriji

Gledanost Oskara najniža u istoriji
Foto: Tanjug/AP | Gledanost Oskara najniža u istoriji
Tanjug

Bez voditelja i bez nečega upečatljivog, gledanost televizijskog prenosa 92. ceremonije dodjele nagrade Oskar bila je najniža u istoriji - privukao je samo 23.6 miliona ljudi, što je za 20 odsto niže nego prošle godine.

To je objavio američki ABC pozivajući se na rezultate Nilsen akademije.

Iako je prvi put u istoriji jedan strani film osvojio nagradu za najbolji film, to nije privuklo gledaoce.

Uz to, ceremonija je održana ranije nego uobičajeno što je vjerovatno uticalo na privlačnost dodjele.

"Dodjela je bila previše predvidiva, previše bijela i previše dosadna", rekao je Tom O'Nil, osnivač portala Golderbija koji se bavi dodjelom nagrada.

Po drugi put u istoriji dodjela Oskara protekla je bez domaćina, a kritičari ocjenjuju da je to još jedan od hendikepa ovogodišnje ceremonije.

"Ono što domaćin radi jeste da da oblik i glas kada im ništa drugo ne pruža. Ovogodišnja dodjela morala je više da popuni taj vakum", ocijenio je Džejms Ponivozik iz Njujork tajmsa.

I kritičar Vašington posta, Henk Staver, rekao je da je šou bio previše predvidiv i nazvao ga je "Oskar autopilot" jer je, kako kaže, troipočasovna emisija "krstarila Holivudom na 35.000 metara visine".

U 2000-im godinama gledanost dodjele Oskara iznosila je između 35 i 45 miliona gledalaca i najčešće je bio druga najgledanija emisija godišnje, a 2015. godine šou je pratilo 37.3 miliona gledalaca.

(Tanjug.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije