Film i serije

Pratite nas na Google news

Glumac iz "Ratova zvijezda" umro od korone

Glumac iz "Ratova zvijezda" umro od korone
Foto: N.N. | Glumac iz "Ratova zvijezda" umro od korone
N.N.

Glumac iz serijala "Ratovi zvijezda" i Endru Džek preminuo je od posljedica virusa korona u 77. godini, prenose strani mediji.

Džil Mekaluh, zastupnik glumca koji je bio i učitelj akcenta poznatih, izjavio je za "TMZ" da je njegov klijent preminuo u utorak ujutro u bolnici u okolini Londona, nakon komplikacija izazvanih virusom COVID-19.

On je naveo kako glumčeva supruga nije mogla da bude uz Endrua zbog toga što se nalazi u karantinu u Australiji, kao i da najvjerovatnije neće moći da se održi odgovarajuća sahrana zbog uslova koje diktira globalna pandemija.

Džek je bio veoma aktivan i radio je do prije nekoliko nedjelja, između ostalog, i kao učitelj akcenta na pripremanju novog izdanja "Betmena" sa Robertom Patisonom. Snimanje tog filma je obustavljeno prije manje od mjesec dana.

Svjetsku slavu je stekao radom u serijalu "Ratovi zvijezda", što kao glumac, što kao učitelj akcenta, a njegova zasluga je što je Britanac Džon Bojega imao takav američki akcenat.

Radio je i na "Osvetnicima", "Robinu Hudu", "Gospodaru prstenova", "Šerloku Holmsu", "Ljudima u crnom" i mnogim drugim blokbasterima, a neki od glumaca koje je podučavao bili su Kristijan Bejl, Vigo Mortensen, Robertom Daunijem.

(informer.rs)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije