Film i serije

Glumci koji su uticali na scenario uništili filmove

Glumci koji su uticali na scenario uništili filmove
Foto: Wikipedia | Glumci koji su uticali na scenario uništili filmove

Glumci po dobijanju angažmana na određenom filmu dobijaju i scenarije kojih treba da se drže tokom snimanja. Ipak, najveće zvijezde Holivuda često odlučuju da uloge iznesu na način na koji oni misle da je najbolji, suprotno željama reditelja. Ovakvi potezi su često narušavali kvalitet filmova.

Edvard Norton se smatra jednim od najkomplikovanijih za saradnju u Holivudu. On je promijenio zaplet filma "Američka istorija X" toliko da je, vidjevši krajnje rezultate, režiser tražio da se njegovo ime ukloni s liste zaslužnih za ostvarenje. Da Norton nije jedini koji voli da radi po svome, dokazuju i sljedeći primjeri.

Anđelina Džoli

Glumica je promijenila kraj filma "Tražen". Anđelina je željela da isključi mogućnost svog pojavljivanja u nastavku trilera "Tražen", zbog čega je insistirala da njena junakinja umre na kraju. Timur Bekmambetov nije želio da izgubi glumicu u ovom prvom dijelu, ali na kraju je morao da prihvati njen zahtjev.

Semjuel L. Džekson

Slavni glumac nije želio da glumi u filmu ukoliko naziv ne bude "Zmije u avionu". Glumac je priznao da je prihvatio ulogu samo zbog njegovog zanimljivog naziva. Kada je odlučeno da se ime promijeni u "Let iznad Pacifika 121", Semjuel je postavio ultimatum: ili će se ipak zvati "Zmije u avionu" ili on napušta projekat. Ekipa je, naravno, morala da prati želje glavne zvijezde.

Majk Majers

Glumac koji je pozajmio svoj glas Šreku osmislio je zanimljivu karakteristiku ovom neobičnom liku pred sam kraj snimanja. Naime, njemu se činilo da će ovaj zeleni div bolje zvučati sa škotskim akcentom. Tako je Majers želio da ukaže na razliku između Šreka i drugih likova, koji su komunicirali na standardnom engleskom jeziku. Kako ne bi izgubili čovjeka koji pozajmljuje glas glavnom junaku, "Dream Works" morao je da se usaglasi s ovim zahtjevom. Između ostalog, potrošili su pet miliona dolara, što je bilo 10 odsto od ukupnog budžeta, kako bi izmijenili ovaj naglasak u cijelom ostvarenju.

Mišel Rodrigez

Glumica se borila za odanost svoje heroine. Sudeći prema originalnoj verziji zapleta filma "Paklene ulice", glavna junakinja Leti, koju igra Mišel Rodrigez, trebalo je da izda Dominika, kojeg tumači Vin Dizel, ali je glumica bila uznemirena zbog takvog zapleta. Ona je čak bila spremna da odbije ulogu ukoliko ne promijene taj dio. Na kraju su se svi usaglasili da prihvate zahtjev koji je imala.

Tom Kruz

U originalnoj verziji filma "Mumija" vrijeme pojavljivanja na ekranu bilo je skoro isto za Toma Kruza i za mumiju. Glumac je bio uznemiren time što neće biti glavna zvijezda ove akcije i zahtijevao je od reditelja da produže vrijeme njegovog pojavljivanja na ekranu ili će napustiti film. Kreatori su prihvatili zahtjev zvijezde, a ostvarenje je dobilo brojne nagrade i "Zlatnu malinu" za najgoreg glumca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije