Film i serije

Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića

Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića
Foto: Screenshot | Glumci se opraštaju od Borisa Komnenića

Na društvenim mrežama glumci se opraštaju od svog kolege Borisa Komnenića, koji je preminuo danas u 64. godini nakon duže bolesti.

 

Čitava javnost i posebno dramski umjetnici su u velikom šoku nakon vijesti da je večno otišao glumac Boris Komnenić usljed teške bolesti u 64. godini, i mnoge kolege s velikom tugom se opraštaju sa njim putem društvenih mreža.

Zanimljivo je da je Komnenić u posljednjem periodu bio izuzetno produktivan, posebno u aktuelnom naletu proizvodnje igranih TV serija, te je publika mogla da ga gleda u "Sinđelićima" (230 epizoda), krimi-priči "Ubice mog oca", sportskoj telenoveli "Žigosani u reketu" (dvije sezone, 90 epizoda), "Daleko je Holivud", kao i filmu "Jedini izlaz" koji je sada aktuelan u bioskopima (biće od filma i serija).

Upravo se emituje i posljednja serija na kojoj je radio, sitkom "Koleginice" na kablovskom kanalu K1, a auditorijum će ga takođe gledati u "Vremenu zla" po djelu Dobrice Ćosića.

Među prvima još tokom noći između subote i nedjelje, mladi glumac Dušan Matejić, koji je sa Komnenićem igrao u seriji "Sinđelići", kratko se oglasio potresnom porukom:

"Hvala Vam, Borise. Voli Vas Vaša 'renesansna ličnost', Ličnosti! Putujte s anđelima...".

Dragana Mićalović, koja je takođe igrala u spomenutoj seriji, nije mogla da se smiri od napada šoka - "Ne! Ne! Ne ti, Boćo moj dobri! Nismo se ispričali! Nismo sve naučili od tebe! Nismo popili sve! Putuj sa anđelima, naš dobri anđele".

Onda je dodala, uz sliku sa snimanja te serije - "Hvala ti na svemu čemu si nas naučio, na svakom smehu duše koji si nam priredio! Volimo te i čuvamo te zauvek! Pozdravi mi mog starog… igraćemo mi opet negde…".

Jelena Ćuruvija, glumica Malog pozorišta "Duško Radović", kćerka čuvenog novinara Slavka Ćuruvije, zapisala je kratko svoje misli: "Jedan od najvećih u svakom smislu! Nedostajaće... jako"

"Nema sam... Boki", bilo je sve što je mogla da napiše Ljubinka Klarić, koja igra u hit predstavi "Moj deda je aut" na sceni BDP-a, gdje je upravo briljirao Komnenić.

Partner u istom komadu je i Miroslav Miki Damjanović, koji se oprostio od velikog glumca tako što je okačio nekoliko slika i napisao suptilne riječi.

"Ovo su samo neke od onih što sam te terao da se slikamo. Bio si veliki car! 'Mator kurjak - pasja sprdačina', ta mi je omiljena", bilo je sve što je zapisano na profilu ovog glumca.

"Zbogom, dragi moj, putuj mirno. Na straži ostaje tvoj major Dobov i doktor... i posrnuli kreacionista bez mašte... i svi ćutke prate sve što si dao. Ima li šta gore? Mi dole i dalje samo naslućujemo", odjavio je svoju posljednju poštu glumac Aleksandar Lazić.

Glumica Tatjana Venčelovski nije se smirila od neprijatnog iznenađenja, te je okačila nekoliko zajedničkih slika sa slavnim glumcem.

"Satima čekam da neko demantuje. Uzalud. Nije to jedna od tvojih šala. Zatečena sam, Borise. Hvala ti na igri, na ljudskoj i kolegijalnoj podršci, na iskrenosti, na razgovorima, na iskustvu, na zrnu cinizma koje me je vraćalo u stvarnost. Putuj, dobri Borise. Laka ti, laka noć", zapisala je potresne redove Venčelovskijeva.

U komentarima na tu njenu objavu oglasila se i glumica iz Crne Gore Varja Đukić.

"Zauvijek onaj lebdeći i kada govori i nasmijan u žanru koji nije komedija, više sa 33 godine, jer je ostao tako... Boris. Drago mi da si se družila sa njim, Tatjana. Bio mi je daleko. Ostajem sa njim na istom 'mjestu' do susreta jednako udaljeni", stoji u objavi koleginice Đukić.

Pozorišni reditelj Božidar Đurović bio je kratak: "Neka mu Gospod podari carstvo nebesko. Vječnaja pamjat! Amin!", kao i glumica Paulina Manov: "Jedan jedini, neponovljivi".

Branka Šelić, glumica Ateljea 212, bila je nešto duža u svom posljednjem pismu dragom kolegi, gdje se prisjetila jedne noći za koju kaže da joj je bilo jedno od najljepših večeri maštanja.

"Svojevremeno smo davnih dana snimali seriju 'Neki čudni ljudi' i došavši na jedan od setova u prirodi, shvatili smo da nemamo domet za mobilni, da se u blizini nalazi neki starački dom, a da smo okruženi predivnom prirodom", započela je priču Šelićeva, a onda se dalje obraćala sve vrijeme Borisu Komneniću, kao da je tu, pored nje.

"Sedeći u bifeu Ateljea 212 posle neke predstave, setili smo se tog snimanja i tog mesta, za koje si rekao, kako bi bilo divno da počnemo sami, možda udruženo, da ulažemo u naš budući zajednički starački dom za glumce, koji bi baš mogao da se nalazi tamo, na tom mestu bez dometa. Krenula je lavina oduševljenja i ideja na tu temu našeg budućeg glumačkog staračkog doma i tako satima, do duboko u noć", sjećala se svega glumica.

Bilo je to jedno od najljepših maštanja koje se širilo među glumcima kao jedva dočekana ideja na radost svih, navela je umjetnica, jer su svi u tome vidjeli mogućnost za radosniju budućnost u perspektivi, za njihovo veselo druženje.

"Shvatili smo, da bi mi svi voleli, posle svih tih naših procesa, turneja, susreta i opet da budemo zajedno do poslednjeg minuta, da se sećamo, šalimo i smejemo svemu, nama samima najviše.

Organizovali bi razne večeri, kao što je - Večeri holesterola, Izleti dokle infuzija doseže, Kasting za odabir reditelja, Saveti studentima glume, Kolektivno štrihovanje raznih odigranih dramskih dela, Zajednička poseta autobusom pozorišnim premijerama i slobodne, otvorene i ne prererano kontrolisane reakcije na iste, Kućne večeri sećanja i iskrenih priznanja...Ideja ima mnogo i još se množe", otkrila je glumica sve duhovite ideje Komnenića.

"Hvala ti za taj nepresušni izvor mašte i smeha.

Mi smo svi stalno zajedno u mislima i osećanjima", zaključila je Branka Šelić.

Petar Božović gostovao je na TV Prva povodom Dobričinog prstena koji je dobio prije nekoliko dana, ali srećni povod stavljen je u drugi plan zbog smrti kolege i velikog prijatelja Borisa Komnenića.

Božović je rekao da ga je toliko pogodila vijest o smrti svog prijatelja da je htio da otkaže gostovanje na TV Prva.

"O Borisu sam uvek mislio da je izvanredan čovek i glumac, stoiku koji je svojom duhovnošću visokih razina plenio".

Božović je nastavio i rekao da je Komnenić bio "naš Žerar Filip".

"Drago mi je što samo ovo malo vremena provedenih zajedno proveli kao bliski prijatelji, i utoliko mi je teže, bojim se, zaplakaću", rekao je Božović.

Naveo je da se on sam ne boji smrti nego prestanka bavljenjem glumom.

"Zamisli čamiš u sobi ili da veneš u staračkom domu, nadam se da ću ja igrati do kraja", rekao je Božović.

(B92.net)

Preminuo glumac Boris Komnenić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije