Film i serije

Gosti novog Postfestovog postcasta Miloš Biković i Jasna Đuričić

Gosti novog Postfestovog postcasta Miloš Biković i Jasna Đuričić
Foto: N.N. | Gosti novog Postfestovog postcasta Miloš Biković i Jasna Đuričić

SARAJEVO - Postcast je podcast koji je pokrenuo studentski pozorišni festival Postfest iz Sarajeva. Ideja postcasta je promocija i afirmacija performativne i audio-vizualne umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Razgovor vode i uređuju studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo. Planirani su razgovori sa brojnim umjetnicama i umjetnicima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore ali i šire. Nakon šest emitovanih epizoda, ove sedmice u već standardnim terminima u četvrtak i nedjelju u 20:30 časova moći ćete na facebook stranici Postfestsarajevo i na Youtube kanalu Postfest gledati razgovor sa glumcem Milošem Bikovićem i glumicom Jasnom Đuričić.

Razgovor sa Milošem Bikovićem će voditi Tarik Džinić, a sa Jasnom Đuričić će govoriti Nadine Mičić.

"Sretni smo da i ove sedmice imamo priliku razgovarati sa velikim filmskim i pozorišnim umjetnicima. Inspirisani smo gostima i njihovom autentičnošću. Ovo je važna stvar i daje nam vjetar u leđa da idemo dalje. A znamo gdje ćemo", istakao je Zlatko Sofović, direktor pozorišnog festivala Postfest.

Vrijedi spomenuti da je Miloš Biković filmski i pozorišni glumac poznat po ulogama u filmovima "Montevideo", "Bog te video", "Šešir profesora Koste Vujića", "Sluga", "Hotel Beograd", "Južni Vetar" i mnogi drugi. Jasna Đuričić je profesorica glume na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Jedna je od najangažovanijih glumica na prostoru bivše Jugoslavije. Pored bogate pozorišne karijere, aktivna je i na filmu. Poznata po ulogama u filmovima "Dobra žena", "Jesen u mom sokaku", "Južni Vetar", "Krugovi"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije