Film i serije

"Hajduk u Beogradu" Gradimira Stojkovića uskoro na filmskom platnu

"Hajduk u Beogradu" Gradimira Stojkovića uskoro na filmskom platnu
Foto: N.N. | "Hajduk u Beogradu" Gradimira Stojkovića uskoro na filmskom platnu

Junak uz koga su odrastale generacije, čuveni Hajduk iz serijala Gradimira Stojkovića, nakon tri i po decenije naći će se i na filmskom platnu.

Кomisija Filmskog centra Srbije podržala je projekat "Hajduk u Beogradu", zasnovan na prvom romanu iz Stojkovićevog serijala, a film očekujemo u bioskopima od sredine 2021. godine.

Gligorije Pecikoza Hajduk dolazi iz sela u Beograd i polazi u osmi razred. Trudi se da bude prihvaćen i kao izvanredan košarkaš, i kao dobar drug, i kao odličan đak, i kao odgovoran sin. Rastrzan između novih iskustava i osjećanja, Hajduk će se nositi sa raznim preprekama i otkriti da postoji sila koja sve može da promijeni i uzburka: ljubav...

Nagrađivan i obožavan, ovaj kultni roman o odrastanju, uklapanju i o nedoumicama mladih i nakon više od trideset godina nosi u sebi univerzalne poruke o prijateljstvu i zajedništvu. Važan kao prekretnica u domaćoj književnosti za djecu i mlade, "Hajduk u Beogradu" i danas nas podsjeća na nezamenljivost iskrenosti i poštenja.

Reditelj i producent filma biće Milan Todorović, a scenaristkinja je Milica Konstantinović Stanojević.

Laguna je dosad objavila četiri dijela serijala, a uskoro će se pred čitaocima naći i peti deo "Hajduk sa druge strane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije