Film i serije

"Head Gear Films" investira 25 miliona dolara u domaće filmske projekte

"Head Gear Films" investira 25 miliona dolara u domaće filmske projekte
Foto: N.N. | "Head Gear Films" investira 25 miliona dolara za domaće filmske projekte

BEOGRAD - Britanski finansijer nezavisnih produkcija “Head Gear Films” pokreće finansijski fond u vrijednosti od 25 miliona dolara za finansiranje projekata u Srbiji, a u partnerstvu s producentskom kućom "Balkanic Media" iz Beograda, članicom Srpske filmske asocijacije, potvrdili su Tanjugu iz Srpske filmske asocijacije.

Kako navode iz “Head Gear Films”, fond nudi kreditiranje i zatvaranje finansiranja za servisne produkcije “Balkanic Media”, i to prije svega televizijskih serija, ali i igranih filmova koje planiraju da koriste podsticajne mjere Ministarstva privrede Srbije za investiranje u audiovizuelnu produkciju.

"Uvijek sam želeo da proširimo poslovanje i na druge oblasti. Partnerstvo s ''Balkanicom'' gradimo upravo na rastućem portfoliju televizijskih projekata, istovremeno postavljajući temelje na drugim teritorijama. Mislim da su zato Džonatan Ingliš i Džejms Gib (Balkanica Media) savršeni partneri za poduhvat u Srbiji“, navodi osnivač "Head Gear Films“ Fil Hant.

Ovaj ugovor, prema ocjeni osnivača kuće "Balkanic Media" Džonatana Ingliša, omogućava toj kući da svojim klijentima - producentima, studijima i TV mrežama, obezbjedi paket opcija za finansiranje koje uključuju i finansiranje državnog povrata uloženog novca.

Na bazi tih podsticajnih mjera, uvedenih 2016. godine, u Srbiji su već snimane dve sezone serije "Outpost" (Predstraža) i treća sezona CBS-ove serije “Seal Team” (Mornaričke foke).

Pored servisnih projekata, uspostavljeni fond finansiraće i originalne sadržaje koje razvija "Balkanic Media".

“Srbija se pozicionirala ne samo kao lokacija za snimanje, već i kao pouzdan partner u produciranju. Podsticajne državne mere, zajedno s veoma konkurentnim cenama produkcije, studijima svjetskog standarada u PFI-ju i izuzetno stručne i iskusne ekipe koje rade na projektim - čine Srbiju trenutno najboljim izborom za snimanje u Evropi”, ističe Ingliš.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije