Film i serije

Pratite nas na Google news

Holivudski film o Gosnovom bekstvu iz Japana

Holivudski film o Gosnovom bekstvu iz Japana
Foto: Tanjug/AP | Holivudski film o Gosnovom bekstvu iz Japana
Tanjug

Direktor turske aviokompanije optužen za pomaganje bivšem direktoru Nisana Karlosu Gosnu da pobjegne iz Japana, rekao je da mu je on pomenuo da bi to bjekstvo moglo biti ovekovječeno u holivudskom filmu.

Gosn, nekada vodeća figura u svjetskoj automobilskoj industriji, uhapšen je u Japanu krajem 2018. godine i optužen da nije podnio prijavu o plati i da je koristio sredstva kompanije u lične svrhe, što on negira, podsjeća Rojters.

Bivši predsjednik saveza Renoa, Nisana i Micubišija čekao je suđenje u kućnom pritvoru u Japanu, kada je u decembru preko Istanbula pobjegao u Bejrut, gde je proveo djetinjstvo.

Izvršni direktor turskog privatnog mlaznog operatera MNG Džet Okan Kosemen i četiri pilota privedeni su početkom januara ubrzo nakon Gosnovog bjekstva i optuženi za krijumčarenje migranata, za šta je predviđena kazna do osam godina zatvora.

Kosemen je dočekao Gosna na aerodromu u Istanbulu i pratio ga tokom leta za Bejrut, rekao je on na sudu. "Karlos me je pitao koliko košta avion ... i rekao mi za holivudske producente koji žele da naprave film o tom bjekstvu", rekao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije