Film i serije

Holivudski film snimaju na slapovima Une

Holivudski film snimaju na slapovima Une
Foto: N.N. | Holivudski film snimaju na slapovima Une

BIHAĆ - Na dijelu vodotoka rijeke Une, od Štrbačkog buka do Lohova, u području koje pripada Nacionalnom parku "Una", danas je započelo snimanje kadrova za igrani film u produkciji čuvene holivudske filmske kuće "Universal Studios".

Ovo je potvrdio Amarildo Mulić, direktor ovoga parka, istakavši kako je ovo za njih jedan od najboljih načina promocije u svijetu.

"Ugostićemo i osigurati smještaj za glumačke ekipe koje će snimati scene za film, a najatraktivnije će biti upravo iz našeg parka, što će biti značajna promocija za nas, ali i za cijelu BiH", istakao je Mulić.

Prema njegovim riječima, uprava Nacionalnog parka "Una" pokrenula je ove godine niz promotivnih aktivnosti, a jedna od njih je i kandidatura Milančevog buka, mikrolokacije koja se nalazi na području Martinbroda, za upis u svjetsku baštinu prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a.

"Mislim da će to, ukoliko uspijemo, biti još jedna promocija za nas i da ćemo postati prepoznatljivi u svijetu turizma", kazao je Mulić.

Prema njegovim riječima, ove godine očekuju rekordnu turističku posjetu, s obzirom ma to da su posljednje dvije bile obilježene padom broja posjeta zbog pandemije virusa korona.

Dodao je kako su u proteklom periodu uradili i dio infrastrukture te poboljšali ukupnu turističku ponudu. Nacionalni park "Una" jedan je od četiri nacionalna parka u Bosni i Hercegovini i jedini u Federaciji BiH. Smješten je na teritoriji grada Bihaća, a u jednom dijelu graniči sa Hrvatskom, gdje rijeka Una predstavlja administrativnu, ali i prirodnu granicu između dvije države.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije