Film i serije

Horor "Tiho mjesto" osvaja kino-blagajne

Horor "Tiho mjesto" osvaja kino-blagajne
Foto: Ilustracija | Horor "Tiho mjesto" osvaja kino-blagajne

Novi horor film pod nazivom "Tiho mjesto", koji je izazvao mnogo pažnje na svjetskim kino-blagajnama, od danas je na repertoaru domaćih bioskopa.

Ostvarenje "Tiho mjesto", koje govori o čudovištima osjetljivim na zvuk koja love ljude, natjeralo je mnoge ljubitelje bioskopa da odbace čak i grickalice tokom projekcije.

Naime, radnja filma se vrti oko porodice koja nastoji da preživi tako što živi što je tiše moguće. Naš svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji na najmanji mogući šum - odmah napadaju smrtonosnom silom. Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila - kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum.

Jedna genijalna porodica uspjela je preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu.

Film je režirao glumac Džon Krasinski, koji uz svoju suprugu Emili Blant, dobitnicu nagrade "Zlatni globus", tumači glavnu ulogu u ovom filmu. Scenario ima vrlo malo dijaloga i mnogo dramatičnih i tihih scena.

"Tiho mjesto" je već na vrhu liste najgledanijih filmova, ali nije baš dobar za prodaju kokica i ostalih grickalica, jer je toliko tih, da se i žvakanje čuje tokom projekcije, pa su tako uticajni tviteraši apelovali na ljude koji gledaju ovaj film da i oni budu potpuno tihi.

"Mislim da napokon mogu rizikovati i disati nakon filma. Kino nikad nije bilo tako tiho. Jezivo briljantno", napisao je jedan od korisnika Twittera koji je pogledao film.

Drugi gledaoci koji su do sada imali prilike da pogledaju ovo ostvarenje u SAD ističu da se tokom cijelog filma režiser Krasinski igra živcima gledalaca, te da je film u prvom dijelu prepun scena u kojima publika na rubu sjedišta čeka da se nešto već idući trenutak dogodi, ali se ne dogodi ništa. To će možda neki vidjeti kao nedostatak akcije, što bi i bio problem da je ovo klasični horor, ali "Tiho mjesto" je, prema riječima tvoraca, film koji se bavi porodicom, pa se njihovo preživljavanje doživljava mnogo jače nego kada je riječ o klasičnim horor likovima.

"Ne mogu dovoljno naglasiti kako je svaki djelić audio-zapisa važan. Za ambijent, dijalog, za strah. Odlično. Nevjerovatno je kako su tišinu učinili strašnom", dodao je jedan gledalac iz SAD, koji je pogledao film na premijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije