Film i serije

Pratite nas na Google news

"Hotel Balkan" večeras otvara vrata gledaocima

"Hotel Balkan" večeras otvara vrata gledaocima
Foto: Ilustracija | "Hotel Balkan" večeras otvara vrata gledaocima
Nevena Vržina

Tajne "Hotela Balkan" biće razotkrivene večeras, od 20 časova na Prvom programu RTS-a, a potom i svakog narednog radnog dana, u istom terminu.

Premijerno prikazivanje telenovele, serijskog projekta Telekoma Srbija i "Bosonoga produkcije", slijedi nakon mjeseci rada u filmskom studiju nadomak Banjaluke.

"Hotel Balkan", žanrovski gledano drama, a po formatu telenovela, okupio je regionalnu ekipu, a nove standarde u filmskoj industriji na ovim prostorima postavio već činjenicom da je za potrebe snimanja za nešto više od dva mjeseca izgrađen kompletan studio, kao i scenografija, dok se iz okvira standardne forme iskoračilo i u dramskom i u estetskom pogledu.

"Ekipa je uspela da jedan tipičan žanr, jednu već viđenu i jasnu TV formu, predstavi na malo drugačiji način, da je odvede u dublju vodu, odnosno, da podigne standarde", govori Nikola Pejaković Kolja, čija je priča poslužila kao inspiracija za scenario ove serije, a koji će vam u "Hotelu Balkan" servirati najslađe princes-krofne, ali i najgorču jezikovu juhu.

Epizodni roman za televiziju je, još otkad su na predrevolucionarnoj Kubi, prije početka radio ere, nadzornice radnicama u fabrikama cigara, iz dana u dan, tokom posla u nastavcima čitale romane, prešao brojne granice, a ovaj put ostao u onima dobrog ukusa.

"'Hotel Balkan' je ponajmanje telenovela, osim možda po formatu. Sve je u njoj dramsko, sa elegantnom dozom humora koji je pravi začin. Svi odnosi su u njoj vrlo mogući i likovi su toliko živi da je nama glumcima bilo veoma lako da se sa njima poistovetimo, što je jako važno. Zato i mislim da će i gledaoci moći da se poistovete sa likovima koje igramo, što je takođe veoma bitno", ističe Radoje Čupić, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, kojem je u telenoveli povjerena glavna uloga - lik Branka Kuruzovića, vlasnika hotela "Balkan".

Osim njega, u ovoj priči o jednoj, a zapravo svakoj porodici i odnosima među njenim članovima, glume i Saša Torlaković, Goran Jokić, Sanja Popović, Željko Erkić, Bora Nenić, Nataša Ivančević i mnoga druga glumačka imena iz BiH i regiona, dok režiju potpisuje nagrađivani banjalučki reditelj Saša Karanović.

Serija će osim na Prvom programu RTS-a, nešto kasnije biti prikazivana i na kanalima Superstar TV te RTV BN.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije