Film i serije

"Istjerivači duhova: Naslijeđe" pretpremijerno u kinima od 19. novembra

"Istjerivači duhova: Naslijeđe" pretpremijerno u kinima od 19. novembra
Foto: Ustupljena fotografija | "Istjerivači duhova: Naslijeđe" pretpremijerno u kinima od 19. novembra

Od ovog petka BH publika će, paralelno s otvaranjem u američkim kinima, napokon imati priliku pogledati dugoočekivani nastavak originalnih Ghostbustersa naslovljen "Istjerivači duhova: Naslijeđe" (Ghostbusters: Afterlife). Film sa pretpremijerama u domaćim kinima starta od 19.11. i to istovremeno sa početkom prikazivanja u Americi.

Podsjetimo prvi film iz ovog serijala s Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom i Erniem Hudsonom snimljen je sada već daleke 1984. g. i postao je iznenađujući globalni hit. Riječ je bila o komediji s najvećom zaradom na kino blagajnama do tada. Nije iznenađujuće da je 1989. g. uslijedio nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh. 

S vremenom prva dva filma i sve vezano uz njih (skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi…) stekla su kultni status te i decenijama nakon Istjerivači duhova imaju istaknuto mjesto u pop kulturi, a jako popularna ostala je i istoimena pjesma iz filma uz dobro poznati refren “Who you gonna call? Ghostbusters!” 

Naravno da radi toga danas, 32 godine kasnije, publika s nestrpljenjem čeka "Naslijeđe" koje je svoju svjetsku premijeru imalo na ovogodišnjem Comic Conu u New Yorku gdje je filmska ekipa dočekana ovacijama mnogobrojnih fanova.

U sljedećem poglavlju u izvornom Ghostbusters svijetu, "Istjerivači duhova: Naslijeđe", samohrana majka i njezino dvoje djece nakon što stignu u mali grad, počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe. Scenario su napisali Jason Reitman i Gil Kenan.

Ivan Reitman, reditelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a redateljsku palicu preuzeo je njegov sin Jason Reitman (Juno,  Ni na nebu, ni na zemlji). U jednoj od glavnih uloga gledamo Paula Rudda (Ant-Man, serija Prijatelji), inače nedavno proglašenog najseksi muškarcem godine prema magazinu People. U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr. Egona Spenglera kojeg je u originalima iz 80-ih tumačio Harold Ramis.  Prilikom snimanja puno se šuškalo i o pojavljivanju originalne glumačke postave, a koliko u tome ima istine svi možete saznati u kino dvoranama od petka 19.novembra.

C2 film zvanični zastupnik studija Sony za kino distribuciju u BiH donosi pretpremijerne projekcije „Istjerivači duhova: Naslijeđe“ od 19.novembra na repertoar Cineplexxa Sarajevo, Palas u Banja Luci i Plaza u Mostaru te u Cinestarima u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru i u premium formatima Dolby Atmos i 4DX a ova zabavna avantura za sve generacije gledatelja stiže na redovni repertoar svih BH kina od 25.novembra.       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije