Film i serije

"Istjerivači duhova: Nasljeđe" od 25. novembra u BH kinima

"Istjerivači duhova: Nasljeđe" od 25. novembra u BH kinima
Foto: N.N. | "Istjerivači duhova: Nasljeđe" od 25. novembra u BH kinima

Nakon što se proteklog vikenda otvorio na prvom mjestu američke top-liste najgledanijih filmova sa zaradom od preko 44 miliona dolara novi nastavak bezvremenskog avanturističkog serijala "Istjerivači duhova: Nasljeđe" dolazi na repertoar svih BH kino-dvorana

Svim generacijama ljubitelja filma legendarni serijal "Istjerivači duhova" predstavlja sinonim dobre komedije i vrhunske zabave. Od 25. novembra na repertoar svih BH kino-dvorana i bioskopa stiže novi nastavak kultnog serijala "Istjerivači duhova: Nasljeđe" koji je proteklog vikenda pokorio američke kino-blagajne sa zaradom od 44 miliona dolara, dok je s otvaranjem u ostatku svijeta ostvario total od preko 60 miliona dolara.

Originalni film serijala s tada i dan-danas velikim komičarima Danom Aykroydom, Billom Murrayjem, Sigourney Weaver, Haroldom Ramisom i Erniem Hudsonom snimljen je daleke 1984. godine i postao je planetarni blockbuster preko noći. Riječ je bila o komediji s najvećom zaradom na kino-blagajnama do tada s američkim totalom od nevjerovatnih 234 miliona dolara te nije iznenađujuće da je 1989. godine uslijedio nastavak koji je ponovno okupio sve glumce iz originala i ostvario približno jednak komercijalni uspjeh. 

S vremenom prva dva filma i sve u vezi s njima (skafanderi, auto Ecto-1, zamke za duhove, tzv. proton packovi…) stekla su kultni status te i decenijama nakon "Istjerivači duhova" imaju istaknuto mjesto u pop-kulturi, a veoma popularna ostala je i istoimena pjesma iz filma uz dobro poznati refren "Who you gonna call? Ghostbusters!" 

U sljedećem poglavlju koje se dešava u originalnom svijetu “Ghostbusters" radnja kreće kad samohrana majka i njeno dvoje djece stignu u mali grad, gdje počinju otkrivati svoju vezu s izvornim istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe.

Ivan Reitman, reditelj prva dva filma ovaj put je u ulozi producenta, a redateljsku palicu preuzeo je njegov sin Jason Reitman (Juno, Ni na nebu, ni na zemlji). U jednoj od glavnih uloga gledamo Paula Rudda (Ant-Man, serija Prijatelji), inače nedavno proglašenog najseksi muškarcem godine prema magazinu People. U ostalim ulogama tu su Finn Wolfhard (serija Stranger Things), Carrie Coon (Nestala, serija Fargo) te mlada Mckenna Grace kao Phoebe, unuka dr Egona Spenglera kojeg je u originalima iz osamdesetih tumačio Harold Ramis. U filmu se pojavljuje i nekoliko glumaca originalne glumačke postave u cameo ulogama pa film obećava sjajnu zabavu i kao uvijek odličnu priču i akciju.

C2 film zvanični zastupnik studija Sony za kino-distribuciju u BiH donosi "Istjerivači duhova: Nasljeđe" od 25. novembra na repertoar svih BH kino-dvorana i to Cineplexxa Sarajevo, Palas u Banjaluci i Plaza u Mostaru, Cinestare u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bihaću i Prijedoru i u premium formatima Dolby Atmos i 4DX te kina u Busovači, Istočnom Sarajevu i Meeting Pointu, a u narednom periodu i u ostatak kino-dvorana i bioskopa u BiH. Već naredne sedmice od 2. decembra C2 film najavljuje otvaranje još jednog nastavka hit horor serijala nastalog prema planetarno popularnoj video-igri "Resident Evil: Povratak u Raccoon City", te novog ostvarenja BH oskarovca Danisa Tanovića, komediju "Deset u Pola"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije