Film i serije

Izabran novi Doktor Hu

Izabran novi Doktor Hu
Foto: wikipedia.org | Izabran novi Doktor Hu

​Nkuti Gatva, koji je najpoznatiji po svojoj ulozi u Netfliksovoj seriji "Seksualno obrazovanje", zamijeniće Džodi Vitaker u glavnoj ulozi u "Doktoru Hu".

"Nema riječi da opišem kako se osjećam. Mješavina duboko počastvovanog, više nego uzbuđenog i, naravno, pomalo uplašenog", rekao je Gatva u saopštenju za medije BBC.

"Ova uloga i emisija toliko znače za mnoge širom svijeta, uključujući i mene, a svaki od mojih nevjerovatno talentovanih prethodnika se nosio sa tom jedinstvenom odgovornošću i privilegijom sa najvećom pažnjom. Potrudiću se da uradim isto."

Vitaker je postala prva žena koja je igrala Doktora kada je 2017. imenovana za Gospodara vremena koji putuje TARDIS-om. Prošlog jula, BBC je rekao da će se ona povući iz šoua - napustiti ono što je rekla da je "najbolji posao" ikada imala - poslije sezone 13.

Gatva, koji je nominovan za najbolju mušku ulogu u komediji na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA, sada će postati 14. doktor u emisiji.

Do sada je najpoznatiji po ulozi Erika Efionga u "Seksualno obrazovanje", a zbog nje je izabran za najboljeg glumca na škotskoj dodjeli BAFTA 2020. Godine, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije