Film i serije

Izjave glavnog glumca ispraznile pola sale

Izjave glavnog glumca ispraznile pola sale
Foto: N.N. | Izjave glavnog glumca ispraznile pola sale

SARAJEVO - Nešto drugačiji kraj pres-konferencije desio se petog dana Sarajevo film festivala nakon razgovora sa glumcima rumunskog filma "Mo" režisera Radua Dragomira, koji će večeras imati međunarodnu premijeru u Narodnom pozorištu.

Film sa nešto težom tematikom govori o problemu koji je učestao u Evropi, a pogotovo u Rumuniji, a to je silovanje mladih djevojaka, posebno se osvrćući na taj problem u krugu profesora i učenica.

Razgovarajući o ovoj nimalo lakoj tematici nakon potresnog filma, glavni glumac Razvan Vasilescu, koji je utjelovio lik profesora koji je silovao učenicu, kroz smijeh je govorio kako je i sam bio profesor i da nije nemoguće zaljubiti se u učenice.

"Sve te djevojke su jako lijepe, prosto ne možete da ih ne gledate. Dok sam predavao glumu na akademiji, naravno da su bile tu učenice koje su lijepo izgledale", rekao je Vasilescu.

Ovaj komentar nimalo nije bio smiješan publici te je izazvao burnu reakciju i više od pola sale automatski se ispraznilo, a iz publike pojedini su i izviždali ovu izjavu.

Mlada glumica Dana Rogoz, kojoj je pripala glavna uloga djevojke Monike odnosno Mo, pokušala je da opravda izjavu kolege te se osvrnula na to da je film zapravo rađen kako bi probudio svijest i ukazao na problem silovanja.

"Društvu treba servirati istinu. Jako mi je teško bilo snimiti scene silovanja i sada se potresem kada govorim o tome. Voljela bih kada bi ovaj film otvorio tu problematiku silovanja djevojaka, pogotovo u školskim ustanovama. Nakon prikazivanja filma u Rumuniji mnogo mi je djevojaka prišlo pričajući o svemu što su one prolazile. Tu sam uvidjela da je ovaj problem veliki", ispričala je Rogozova.

Priča filma prati studentkinje Mo i Veru čije prijateljstvo seže još od djetinjstva. Odlaze na polaganje ispita na fakultetu, ali ih strogi profesor Ursu uhvati da prepisuju te ih izbacuje iz učionice. Spletom okolnosti, one kasnije sreću u gradu profesora, koji ih u konačnici poziva u svoj stan na večeru i piće.

Publika i novinari festivala juče su u Narodnom pozorištu imali priliku pogledati i svjetsku premijeru filma "Heidi", novog ostvarenja proslavljenog režisera rumunskog novog talasa Catalina Mitulescua. Radnja filma je smještena u predgrađe Bukurešta, područje u kojem svoj cijeli život provodi policajac Visoiu, koji uskoro puni šezdeset godina.

Ekipa "Senki" pokupila svu pažnju na crvenom tepihu

Četvrte večeri Sarajevo film festivala (SFF) na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta zablistale su zvijezde serije "Senke nad Balkanom" sa autorom Draganom Bjelogrlićem na čelu. Dvije epizode druge sezone jedne od najboljih i najgledanijih serija na području bivše Jugoslavije prepremijerno su prikazane u ponedjeljak veče u "Cinema Cityju".

Bjelogrlić je kazao i kako se ne opterećuje očekivanjima, jer, ističe, ko je volio prvi dio serije, voljeće i drugi dio. U novoj sezoni ove popularne serije gledaćemo Natašu Ninković i Gorana Bogdana, koji je rekao kako je saradnja s Bjelogrlićem bila sjajna.

"Drago mi je što sam ovdje na tako važnoj godišnjici. Još uvijek nisam pogledala seriju, ali bila sam veliki fan prve sezone i drago mi je što sam pojačanje u novoj sezoni", dodala je Ninkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije