Film i serije

Jana Bjelica o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Močvara"

Jana Bjelica o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Močvara"
Foto: Tanjug | Jana Bjelica o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Močvara"

Glumica Jana Bjelica govorila je o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije "Močvara" scenaristkinje Milene Marković i reditelja Olega Novkovića.

Bjelica je rekla da u nastavku "Močvare" njen lik Milke Bjelić zadržava bazu ličnosti iz prve sezone "taj neki mrak, ali se sada stavlja u drugačije okolnosti, izlazi iz komfor zone".

Prema njenim riječima, Milka s "nekim stvarima koje je preživjela pokušava da se pomiri i na sebi svojstven način reaguje na određene situacije".

"Događa joj se jedna priča koju nije mogla da predvidi i želi da joj se prepusti. Ali svi smo kao ličnosti karakterima već određeni i sada ćemo gledati kako se taj karakter uklapa u priču", rekla je glumica.

Bjelica je ocijenila da je u "Močvari" atmosfera karakterističana za noar kao žanr, i da pristup treba pripisati Markovićevoj i Novkoviću jer su imali ideju o atmosferi i kako treba da izgledaju kamera i kadrovi.

"Mi smo se kao glumci bavili odnosima i svojim karakterima i mislim da su oni bili napisani tako da tu nije bilo baš previše dilema kako to treba da izgleda", primijetila je glumica.

Bjelica je ocijenila da je "Milenin način pisanja fenomenalan" i glumcima otvara mogućnost na različite načine da rješavaju probleme unutar likova.

"Ljudi kad me upoznaju prilično su iznenađeni izgledom u privatnom životu i ponašanjem. Slažem se da se poprilično razlikujemo, ali zajednička osobina bila bi sposobnost da se stvari u sebi proživljavaju i dosta često biram da stvari prećutim", priznala je Bjelica.

Prema njenim riječima, hladnoća koju posjeduje njen lik je samo vrsta paravna i izbora iza kojeg stoji ogromna količina emocija.

Bjelica je prethodno sarađivala s Markovićevom i Novkovićem u filmu "Živ čovek" i na prvoj sezoni "Močvare" i kaže da je do sada stvoren "jedan odnos povjerenja".

Glumica je navela da Marković nudi "scenario pun mesa i mogućnosti da u njemu razvijate razne svoje zamisli, a Oleg je tu da usmjerava i pruži podršku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije