Film i serije

"Južni vetar" u Sarajevu: Glumci se poklonili publici u devet sala

"Južni vetar" u Sarajevu: Glumci se poklonili publici u devet sala
Foto: Promo | "Južni vetar" u Sarajevu: Glumci se poklonili publici u devet sala

Premijera filma "Južni vetar: Ubrzanje" održana je sinoć u punom sarajevskom multipleksu "CineStar" u Bingo City Centru, gdje je u svim rasprodatim dvoranama ekipa filma došla da podijeli radost i euforiju sa sarajevskom publikom, te da im se zahvali na velikom interesovanju i neopisivoj energiji.

Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Aleksandar Gligorić i Anastasia Everall prošetali su crvenim tepihom, a mnogobrojni ljubitelji filma zauzeli su svoje pozicije nekoliko sati ranije, kako bi uspjeli vidjeti omiljene regionalne glumce i dočekati ih gromoglasnim aplauzom.

Tokom cijelog dana, u "CineStaru" Sarajevo se tražila karta više, ali karte rasprodate u rekordnom roku, u samo nekoliko sati, otišle su u ruke najsretnijih i najbržih fanova. Film reditelja Miloša Avramovića u Srbiji je u svega par dana prešao brojku od 200.000 gledalaca, a "Ubrzanje" nastavlja da ruši sve moguće rekorde širom regiona po posjećenosti i interesovanju publike.

Mnogobrojna sarajevska publika mogla je osjetiti dašak Holivuda zahvaljujući spektakulranom događaju svečane premijere filma, koji se u audio-vizuelnom smislu može svrstati rame uz rame sa svjetskim premijerama.

Tome je doprinijelo i prisustvo mnogobrojnih javnih ličnosti – muzičara Jale Brata i Klijenta, Sassje, poznatih TV lica Maje Čengić Miralem i Dejane Rosuljaš, sportiste Nemanje Majdova, fotografkinje Maje Topčagić, kao i omiljenih zvijezda na društvenim mrežama Erne Saljević – Diva is Back, Lejle Ramović, Hude Ali, Nedima Lepića, kao i mnogih drugih.

Drugi dio franšize "Južni vetar" na velika platna vraća omiljene likove Maraša i Baću, pred kojima su mnoge izazovne i dramatične odluke, nepredvidljivi zapleti, pregršt akcije i adrenalina. Film je napredovao u produkcijskom, scenarijskom i glumačkom smislu, te zasluženo ponio titulu akcionog filmskog spektakla, a glavni junak Maraš, kojeg tumači Miloš Biković, pomjerio je granice u snimanju akcionih scena.

"Imali smo najbolje premijere u posljednjih petnaest godina i mislim da ćemo ovog vikenda ostvariti jedan od najboljih rezultata u istoriji. Vi ste dio toga, to se dešava zbog vas. Ovo je do sada nezabilježen rezultat na Balkanu. Opet nas je film spojio", poručio je Biković publici u Sarajevu.

"Ubrzanje" je u distribuciji "Blitz" filma za tri dana u ovom dijelu regije imalo premijere u Zagrebu, Banjaluci i Sarajevu, a isti scenario se ponavljao u svim gradovima. Mnogobrojni obožavaoci su tokom trajanja crvenog tepiha, ali i satima nakon projekcije, strpljivo čekali momenat za fotografiju sa glumcima. Sinoć je počela i redovna kino distribucija širom Bosne i Hercegovine, a ulaznice su u prodaji na blagajnama kina i online: https://bit.ly/3n60TsC.

Iza drugog dijela stoje produkcije Režim i Telekom Srbija, u koprodukciji sa Archangel Digital Studios, Film Distrit, Archangel Digital i Telefilm (Hrvatska). Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose  vjerskim zajednicama AP Vojvodina, Hrvatskog audiovizuelnog centra – HAVC kao i Opština Knjaževac, Dom kulture Knjaževac i Grad Kastav, Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije