Film i serije

Klint Istvud najavio glumački povratak

Klint Istvud najavio glumački povratak
Klint Istvud najavio glumački povratak

Klint Istvud je jedna od najvećih zvijezda na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu, a juče je u održanom govoru najavio povratak na veliko filmsko platno - odnosno kazao da će ponovo stati ispred kamere.

On je održao predavanje na ovom prestižnom festivalu, nakon kojeg je dobio trominutni aplauz i ovacije svih onih koji su imali sreću da uđu u krcatu salu.

Istvud ovog puta nije pričao o političkoj situaciji u SAD-u, nego se fokusirao na svoju karijeru ispred i iza kamere, budući da se već duži vremenski period uspješno bavi i režiserskim poslom.

Kazao je doduše, da je Dirty Harry - film i lik kojeg je glumio zapravo politički nekorektan, i da je to početak ere političke korektnosti u SAD-u. "Ubijamo sebe političkom korektnošću, izgubili smo smisao za humor", kazao je Istvud.

Njegova posljednja uloga bila je 2012. godine, kada je glumio u "Trouble With the Curve", a kazao je da planira da se vrati glumačkim vodama - nakon što je proteklih pet godina samo režirao i producirao filmove.

Istvud, kojem je 86 godina, govorio je o svom odrastanju u SAD-u u doba velike ekonomske depresije.

"Kada ostarite dovoljno, počinjete da shvatate vrijeme i počinjete da cijenite vaše roditelje koji su morali da prođu kroz sve to", ispričao je publici Istvud.

On kaže da svi misle kako je posljednja velika ekonomska kriza teška, međutim "ne znaju oni kako je teško".

(N1)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije