Film i serije

Klint Istvud u 91. godini snimio i režirao novi film

Klint Istvud u 91. godini snimio i režirao novi film
Foto: NN Arhiva | Klint Istvud u 91. godini snimio i režirao novi film

"Plači, Mačo", film u režiji Klinta Istvuda, u kom igra i glavnu ulogu, premijerno će biti prikazan 22. oktobra, najavljeno je iz studija Warner Bros. Holivudska legenda premijeru filma dočekuje u 91. godini i upisuje se u listu jednog od najdugovječnijih glumaca.

Radnja filma urađena je po istoimenom romanu Ričarda Neša, a odvija se 1978. godine i prati Majka Majloa, nekadašnju zvijezdu rodea, a sada istrošenog odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne, ode po njegovog sina (Eduardo Minet) u Meksiko, praktično ga kidnapuje od majke alkoholičarke i dovede ga u Teksas. 

Dok se vraćaju kroz predjele ruralnog Meksika i sreću se sa neočekivanim iznenađeniima na putu, Majlo uči mladog saputnika tome šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku i za lično iskupljenje, navodi se u opisu filma.

Pored njih dvojice, u filmu igraju i Dvajt Joakam, Natalija Trejven, Horasio Garsija Rohas i Fernanda Urehola, prenosi Telegraf.

Filmska legenda, dobitnik četiri Oskara i četiri Zlatna globusa, u maju prošle godine proslavio je 90. rođendan. Filmsku karijeru je i počeo u niskobudžetnim TV vesternima i filmovima B kategorije, a poslije kaubojske serije “Sirova koža” (1959-1965) probio se na veliki ekran u kultnoj trilogiji Serđa Leonea “Za šaku dolara” (1964), “Za dolar više” (1965) i “Dobar, loš, zao” (1966).

Uloge u tim filmovima od njega su napravile svjetsku zvezdu, a njegov “minimalistički” stil glume mnogi su kasnije pokušavali da kopiraju.

“Plači, Mačo” je deveti film koji u devetoj deceniji života potpisuje kao reditelj. Kao zanimljivost navodi se i to da Istvud još čuva pončo koji je nosio u svim filmovima Serđa Leonea.

Istvud je ovaj film i režirao i to je njegov novi veliki projekat nakon "Mule" iz 2018. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije