Film i serije

"Kljun" prva srpska serija u selekciji u Kanu

"Kljun" prva srpska serija u selekciji u Kanu
Foto: Screenshot / Youtube | "Kljun" prva srpska serija u selekciji u Kanu
Srna

Kriminalistička serija "Kljun" prva je srpska serija koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija u Kanu, objavili su danas organizatori na konferenciji u Parizu.

Serija, ne samo da je prva iz Srbije, već i iz ovog dijela Evrope, koja se našla u selekciji od 10 serija koje će se gledaocima predstaviti ove godine u Kanu na festivalu koji se održava od 8. do 13. oktobra, prenosi TV N1.

Riječ je o kriminalističkoj seriji koja je snimljena po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Uloge tumače Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić i djevojčica Drena Mršić.

U pitanju je kriminalistička serija, u kojoj mlada ambiciozna detektivka Sonja Kljun dobija zadatak da iz Beograda ode u Suboticu i tamo istraži navodno samoubistvo, ne očekujući da će njen dolazak pokrenuti lavinu događaja, koji će razotkriti duboko zakopane tajne vezane za misterioznu organizaciju, ali i za Sonjinu prošlost.

Boravak u Subotici preokrenuće joj život, posebno kada njoj i njenoj desetogodišnjoj kćerki počnu da se javljaju zastrašujući snovi koji se povremeno i ostvaruju.

Prihvatanjem svog neobičnog dara, Sonja će razotkriti opasnu zavijeru koja se krije iza navodnog samoubistva, ali i duboko zakopanu tajnu iz svoje prošlosti.

Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković, a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je "Delirijum films".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije