Film i serije

"Klub Nula" Džesike Hausner u kinima širom BiH

"Klub Nula" Džesike Hausner u kinima širom BiH
Foto: Obala Art Centar | "Klub Nula" Džesike Hausner u kinima širom BiH

SARAJEVO - Novi film Džesike Hausner "Klub Nula" od danas počinje sa prikazivanjem u kinima širom Bosne i Hercegovine, a jedan od producenata ovog ostvarenja je Obala Art Centar iz Sarajeva u okviru zajedničkog projekta s Turskom radio-televizijom TRT-om i Doha Film Institutom.

"Klub Nula" premijerno je prikazan u službenoj selekciji prošlogodišnjeg festivala u Kanu, a nakon toga i na 29. Sarajevo film festivalu.

"Film prati profesoricu koja se pridružuje osoblju međunarodne internatske škole kako bi predavala predmet 'Svjesno jedenje'. Ona uči da je manje jedenja zdravo. Ostali profesori sporo primjećuju šta se događa, a kada smeteni roditelji počnu shvaćati, 'Klub Nula' postaje stvarnost", saopšteno je iz Obala Art Centra, uz napomenu da se u glavnoj ulozi pojavljuje Mija Vašikovska, prošlogodišnja predsjednica žirija 29. Sarajevo film festivala.

Austrijska rediteljka, scenaristkinja i producentkinja Džesika Hausner bila je gošća 23. Sarajevo film festivala, kada je otvorila 11. izdanje programa Talents Sarajevo.

Saradnici na produkciji filma "Klub Nula" u ime Obala Art Centra su Mirsad Purivatra i Jovan Marjanović, a distributer filma u kinima u BiH je Obala Art Centar, uz podršku programa Kreativna Evropa - MEDIA.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije