Film i serije

Koliko je zaradio Kijanu Rivs za samo 380 izgovorenih riječi

Koliko je zaradio Kijanu Rivs za samo 380 izgovorenih riječi
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Koliko je zaradio Kijanu Rivs za samo 380 izgovorenih riječi
N.N.

​Dugoiščekivani nastavak Džon Vika stigao je u kina i oduševio kritiku, ali i publiku, a sada je izašao zanimljiv podatak o kojem fanovi pričaju.

Naime, iako film traje gotovo tri sata, tačnije dva sata i 49 minuta, Rivs u cijelom filmu izgovara samo 380 riječi, piše Wall Street Journal.

Redatelj filma Čad Stahelski izjavio je da je riječ o samostalnoj odluci glumca koji je odlučio izrezati otprilike pola dijaloga napisanog za njegov lik u originalnom scenariju.

Posvećen ćutnji

Stahelski je kao primjer istaknuo scenu u kojoj Džon Vik raspravlja o dvoboju s negativcem Markuisom de Gramontom. Rivs je odlučio izrezati 50 odsto dijaloga iz scene kako bi je sveo na što manje riječi, poput "pištolji" i "bez milosti".

"Umjesto rječitih monologa glumac je želio prenijeti značenje govorom tijela i mikroekspresijom lica. On je misteriozan, a misterija dopušta publici da popuni praznine", rekao je redatelj.

"Šokantno je vidjeti koliko je posvećen ćutnji kad radite s njim", dodao je Mihael Finh, jedan od scenarista filma.

Manje priče, više akcije

Zanimljivo, u prvom nastavku filma, koji je bio puno kraći u trajanju od 101 minute, Rivs je izgovorio ukupno 484 riječi, dok je u četvrtom nastavku odlučio još manje pričati, prenosi Index. 

Inače, njegov najduži niz neprekinutog govora u filmu je rečenica: "Ti i ja smo davno ostavili dobar život iza sebe, prijatelju", a samo za tu rečenicu navodno je dobio 552.622 dolara.

Iako je izgovorio malo riječi, Rivs je navodno zaradio 15 miliona dolara za snimanje novog Džon Vika, što znači da je za svaku izgovorenu riječ bio plaćen 39.473 dolara.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije