Film i serije

Korona pogodovala samo striming servisima

Korona pogodovala samo striming servisima
Foto: mobilesyrup | Korona pogodovala samo striming servisima

"Disneyevo" rimejk ostvarenje "Mulan" uspjelo je da ostvari veliku gledanost tokom prošlog mjeseca i pored činjenice da su korisnici striming servisa "Disney+" morali izdvojiti 30 dolara za gledanje filma.

Ovi podaci novi film "Mulan" svrstavaju u najgledanije ostvarenje svih striming servisa u SAD, a na globalnom nivou film je na petom mjestu najtraženijih ostvarenja.

Mnogi filmski stručnjaci smatraju da su za popularnost zaslužne kontroverze koje su se digle oko ovog filma, a u vezi su s političkim stavovima glumaca. S druge strane, film ima ogromnu popularnost na teritoriji Kine, koja je jedno od najvećih filmskih tržišta. Zbog ovih rezultata film "Mulan" je iza sebe ostavio dokumentarno ostvarenje "Socijalna dilema" i film "Enola Holms", koji su bili ponuđeni gledaocima besplatno.

Istraživanje gledanosti serija i filmova je sprovela kompanija "7Park", koja je gledanost testirala na dnevnoj bazi analizirajući sadržaje striming servisa na uzorku od 25.000 domaćinstava u SAD.

Što se tiče ostalih ostvarenja, velike rezultate je postigao striming servis "Netflix", koji se našao na vrhu top 10 liste najgledanijih servisa, a sve zahvaljujući trećoj sezoni serije "Cobra Kai".

Ova serija je svoje originalno emitovanje započela na YouTube kanalu 2018. godine, a "Netflix" je otkupio prava na emitovanje 28. avgusta ove godine. Serija se inače bavi nastavkom kultnog filma iz osamdesetih "Karate Kid". 

Nova ostvarenja poput serijala "Away", "Ratched" i "Amazonove" serije "The Boys" takođe pronalaze svoje mjesto u pet najgledanijih serija proteklog mjeseca. 

Iako "Disney+" u septembru nije imao novo serijsko izdanje, ipak je bio gledaniji od striming servisa "Hulu" koji je ponudio nekoliko novih serija među kojima su i novi kultni "Simpsonovi".

Osim filma "Mulan" ostvarenja koja su pomogla "Disney+" striming servisu su i film "Phineas and Ferb", kao i ostvarenje "Hamilton", koje je već nekoliko mjeseci na listi najgledanijih.

Mreža "Hulu" je tokom tog perioda publici predstavila ostvarenje "Woke", koje se pokazalo solidno kod gledalaca. Bitno je napomenuti da u posljednjem istraživanju nisu obuhvaćene druge vodeće striming kompanije, jer neke od njih nisu ustupile podatke o gledanosti svojih ostvarenja. Na čelu liste onih koji kriju svoju gledanost je striming kanal HBO, koji je od svog osnivanja najviše vremena proveo u vrhu najgledanijih kanala na svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije