Film i serije

Kostner objasnio kašnjenja produkcije u "Yellowstoneu"

Kostner objasnio kašnjenja produkcije u "Yellowstoneu"
Foto: Twitter / Printscreen | Kostner objasnio kašnjenja produkcije u "Yellowstoneu"

Renomirani glumac ​Kevin Kostner objasnio je značajna kašnjenja svoje TV serije "Yellowstone".

Budućnost vestern TV serijačla dovedena je u pitanje početkom 2023. godine zbog glasina o napetosti između Kostnera i kreatora serije Tejlora Šeridana zbog nedostupnosti glumca.

U maju 2023. potvrđeno je da će serija završiti s drugom polovinom pete sezone, koja će premijerno biti prikazana u novembru, dvije godine nakon emitovanja prve polovine.

Tokom razgovora u "The Hollywood Reporter's Awards Chatter" podkastu, glumac, koji je u seriji glumio Džona Dutona, objasnio je da je započeo vlastite projekte jer je na "Yellowstone" bilo čestih kašnjenja.

"Jednostavno, stvari se događaju sa serijom. Postojala je sezona koju smo potpuno zatvorili, a niko zapravo ne zna za to", rekao je. "Otprilike mjesec dana prije nego što smo počeli snimati, nismo snimali. I otišli smo dalje još 14 mjeseci prije nego što smo se vratili... I pomislio sam u sebi: 'Ne mogu dopustiti da mi se to opet dogodi.' Znate? Jer ne možete samo tako izabrati drugi posao."

Slijedeći ovo iskustvo, Kostner je napravio svoje vlastito djelo koscenarišući, režirajući i glumeći u svojoj filmskoj sagi "Horizon" u pauzama produkcijskog rasporeda "Yellowstonea".

"Pomislio sam: 'Pa, ako se jednom dogodi, moglo bi se dogoditi opet. Moram se staviti u poziciju da se to ne dogodi',", objasnio je u podkastu. "Yellowstone mi je bio važan, još uvijek mi je važan, stavio sam ga na prvo mjesto i odlučio sam napraviti Horizon među pauzama."

Međutim, produkcija na "Yellowstoneu" ponovo je odgođena i sukobila se s rasporedom snimanja "Horizona", prenosi "Film-News".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije