Film i serije

Kreća: "Ne igraj na Engleze" je šmekerski film

Kreća: "Ne igraj na Engleze" je šmekerski film
Foto: Screenshot/Instagram | Kreća: "Ne igraj na Engleze" je šmekerski film

Glumac Ðorđe Kreća koji igra u filmu "Ne igraj na Engleze" kaže da je ovo šmekerski film.

Kreća je rekao da je u odnosu na prvobitnu predstavu sada film "Ne igraj na Engleze" zabavan i drugačiji zato što je to "road movie preseljen iz atmosfere stana u automobil".

Prema njegovim riječima, paralelna priča se dešava u drugom autu, a ima još nekoliko paralelnih događaja i likova koji defiluju sa dva motora, koji upotpunjuju priču i doprinose naboju.

"Ovo je jedan dobar beogradski šmekerski road movie sa tri vrhunska glumca", ocijenio je Kreća.

U "Ne igraj na Engleze" Kreća igra izbjeglicu Gavrila Cvijetića, vozača ambulantnih kola za migrante, koji se trudi da zadobi srce svoje mlade koleginice.

Kreća je rekao da je najzahtjevnije glumački bilo Marku Živiću (1972-2021), Danielu Siču i Ivanu Tomiću da iz predstave uđu u nove prostorne okolnosti filma, dok je njemu da bude "vozač, izbjeglica koji mora da govori paštun i engleski".

"Onda sam rekao: 'Pa ček što onda ne bih bio Bosanac?'Pa da onda imamo sve zajedno. Reditelj Slobodan Pešić i ja smo kreirali taj lik. Ja sam više nabacivao, a on je želeo da skine, bojeći se da ne bude previše", otkrio je glumac.

Tokom par godina svoje profesionalne karijere Kreća je pred kamerom igrao žanrovski potpuno drugačije likove što smatra da je dobro.

"Uglavnom nas uloge nađu. Mi retko kad imamo priliku da poželimo i dobijemo. Mene najviše uzbuđuje i pokreće neki naš 'Brejking bed'. Imam razne ambicije i planove. Možda se nešto slično i dogodi", naveo je Kreća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije