Film i serije

Emir Kusturica biće gost prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani

Emir Kusturica biće gost prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani
Foto: Twitter Printscreen | Kusturica biće gost prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica biće gost prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani u Rusiji, koja će biti održana od 19. do 23. oktobra uz podršku ruskog Predsjedničkog fonda za kulturne inicijative, Muzeja "Lav Nikolajevič Tolstoj" i kanala "KinoTV".

Kusturica je istakao da mu je veoma drago što će učestvovati u radu prve Škole filmske kritike u Jasnoj Poljani i poručio da će rado podijeliti sa mladima svoje iskustvo i znanje, saopšteno je iz Ruskog doma u Beogradu.

"Filmska kritika nam pomaže da razumijemo kako bioskop funkcioniše, kako utiče na gledaoca, koje ideje i emocije prenosi. Ruska kinematografija ima svoje karakteristike i bogatu istoriju. Rado ću podijeliti svoje iskustvo i znanje sa mladima koji su zainteresovani za ovu temu", rekao je Kusturica, prenosi Srna.

Savjetnik predsjednika Rusije Vladimir Tolstoj izjavio je da je učešće Kusturice, upečatljive, harizmatične ličnosti, originalnog, kultnog reditelja, veliki uspjeh za prvu Školu filmske kritike i da ne sumnja da će komunikacija sa njim biti neprocjenjivo iskustvo za sve polaznike Škole.

Učesnici Škole imaće prilike da učestvuju u radionicama Kusturice i pisca Jevgenija Vodolazkina, prisustvuju predavanjima i diskusijama poznatih producenata, novinara, scenarista i filmskih kritičara Jegora Moskvitina, Ivana Kudrjavceva, Nikite Kravcova, Vsevoloda Koršunova i Vjačeslava Marusenkova, te da pogledaju najznačajnije filmove svjetske kinematografije i o njima razgovaraju sa stručnjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije