Film i serije

Pratite nas na Google news

Kusturica i Monika love "Zlatnog lava"

Kusturica i Monika love "Zlatnog lava"
Kusturica i Monika love "Zlatnog lava"
Srna

VENECIJA - Večeras počinje 73. Venecijanski filmski festival, u čijem glavnom takmičarskom programu provjereni filmski autori kreću u trku za "Zlatnim lavom".

Ove godine u Venecijiće svoju premijeru imati novi filmovi Terensa Malika, Andreja Končalovskog, Emira Kusturice, Denisa Vilneva, Vima Vendersa, Amata Eskalantea, Toma Forda, Fransoa Ozona...

Filmski sajtovi napominju da se sa nestrpljenjem očekuje Malikov film "Putovanje života", dokumentarac sa naratorom glumicom Kejt Blanšet, koji se bavi postankom svijeta.

Sa nestrpljenjem se očekuje i novi film venecijanskog slavljenika Končalovskog "Raj", zatim Kusturičino novo ostvarenje "Na mliječnom putu" sa Monikom Beluči, koje je snimano većinom u Republici Srpskoj, a koje će biti prikazano posljednjeg dana Festivala, 9. septembra.

Film Denisa Vilneva "Dolazak" bavi se prvim kontaktom ljudi sa vanzemljaskom civilizacijom, dok filmski kritičari apostrofiraju i film Kristofera Mareja "Slijepi Hrist", koji govori o čovjeku koji živi u čileanskoj pustinji i vjeruje da je on - lično Hrist.

Festival će biti otvoren večeras filmom "La la lend" Demijena Šazela, a žirijem predsjedava Sem Mendez, autor poznat po ostvarenju "Američka ljepota".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije